MILAN IZ FILMA LEPA SELA LEPO GORE ZA KURIR: Mica Trofrtaljka je bila kraljica, gledala nas je kao majka
Foto: Instagram, Dragana Udovičić

Sećanje

MILAN IZ FILMA LEPA SELA LEPO GORE ZA KURIR: Mica Trofrtaljka je bila kraljica, gledala nas je kao majka

Stars -

Žal: Admir Šehović tuguje za pevačicom, s kojom je na filmu izgubio nevinost

Pre 21 godinu, tada desetogodišnji dečak Admir Šehović osvojio je gledaoce ulogom malog Milana u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“, a čuvena scena sa teta Đanom (Mica Trofrtaljka) ušla je u istoriju.

Svi se dobro sećaju čuvenih replika: „Šut bolan, erotika“ i „Vidi ćune, prava pionirska“, a scena „planinarenja“ i dalje se prepričava. Nekada simpatični dečak koji je igrao Milana u čuvenom filmu, danas uspešan sarajevski glumac, otkrio je kako je reagovao kada je čuo da je Milica preminula.

- Stvarno mi je žao, jer je bila kraljica. Micu su svi voleli, sigurno ćemo je pamtiti i po pesmama, ali i po ulogama iz mnogih filmova - rekao je on za Kurir, a pre nekoliko godina ovako je evocirao uspomene:

- Prvu scenu baš sam snimao s Micom Trofrtaljkom kod tunela, postala je kultna. Imao sam problem da je udarim kamenom, što je za mene bio šok.

Sto ljudi je bilo iza kamere, koji navijaju. Ekipa je čekala da završimo i da ide kući. Trebalo je da je udarim i da bežim desno. Neko od asistenata mi je rekao da ne smem da izgubim kamen, koji je bio napravljen od gume. Udario sam je i kamen je krenuo da pada u provaliju, a ja sam potrčao za njim ulevo, plašeći se da ga ne izgubim. Jedno 20 puta smo je ponavljali.

On je rekao da mu je pomalo smešno što je nevinost na filmu izgubio s Micom Trofrtaljkom.

- Neke detalje ne pamtim i u magli su mi. Kasnije sam se opustio. Upoznao sam ekipu, a žene na setu su se prema meni ponašale kao majke. Gledali su svi na Miloša i na mene kao na svoju decu - prisetio se Admir Šehović.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track