POZNATE LIČNOSTI O MERAMA KOJE JE DRŽAVA DONELA: Nećemo kupovati cipele, ali kredit ćemo plaćati
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Savesni

POZNATE LIČNOSTI O MERAMA KOJE JE DRŽAVA DONELA: Nećemo kupovati cipele, ali kredit ćemo plaćati

Stars -

Zbog vanrednog stanja usled koronavirusa doneta je odluka o moratorijumu, ali će mnoge naše zvezde nastaviti da izmiruju svoje obaveze prema bankama

Odlaganje naplate kredita na 90 dana, koje je država donela usled vanrednog stanja zbog koronavirusa, neće sprečiti poznate ličnosti da i dalje izvršavaju obaveze prema bankama.

Iako se slažu da će ova olakšica koristiti mnogim građanima Srbije, poznate ličnosti žele što pre da se oslobode, kako kažu, omče oko vrata. Kako ističe Goca Tržan, sve će uraditi samo da se što pre reši mučnog stambenog kredita.

Njoj rata iznosi 330 evra.

- Odlično što je država donela odluku o odlaganju naplate kredita, ali ja ne želim ništa da produžavam. Muka mi je od kredita, snaći ćemo se nekako samo da ga što pre otplatim. Jeste da nam rata nije mala, ali maksimalno ćemo se potruditi. Neću kupovati cipele koje mi ne trebaju, ali ću platiti kredit na vreme i pored odluke države. Razumem da ima ljudi kojima to odgovara, ali mi dokle god budemo mogli da plaćamo, bićemo redovni u pokrivanju rata - poručila je Goca.

Isti stav ima i Vesna Dedić. Ona redovno plaća ratu za stan, a iako je nedavno ostala bez posla, kaže da će izmirivati obaveze prema banci i pored odluke o moratorijumu.

- Ja sam na robiji koja se zove švajcarski dužnik, i to već 15 godina. Ja sam dobar zatvorenik i, kad nemam detetu hleba da dam da jede, obavezno platim ratu. I u ovoj situaciji ću svoj kredit neodložno da plaćam jer se više plašim kredita nego koronavirusa - rekla je Dedićeva.

ALEKSANDAR SREĆKOVIĆ KUBURA

POSTUPIĆU KAKO JE PROPISANO

Aleksandar Srećković Kubura otplaćuje kredit za stan, ali nije previše upoznat sa novim merama koje je država donela o moratorijumu:

foto: Dragan Kadić

- Nisam pratio, ne znam tačno o čemu je reč. Kako je propisano, tako ću postupiti. Tri meseca mi svakako ne znači mnogo jer kredit imam na 25 godina. Veće pitanje je da li ćemo primiti plate i šta će se dešavati. Dosad mi je banka automatski skidala novac s računa, a videćemo kako će biti sada, moram da proverim.

CECA KITIĆ

NEĆU DA ODUGOVLAČIM S PLAĆANJEM

foto: Marina Lopičić

Ceca Kitić doživela je agoniju zbog kredita, kada umalo nije ostala bez stana. Rukometašica iz tog razloga samo želi što pre da završi sa bankom:

- Mene je virus zatekao u Tuzli i odavde ne mrdam. Sa roditeljima sam u kućnom karantinu. Što se tiče moratorijuma, znate kako, koga zmija ujede, i guštera se plaši. Ja sve završavam preko interneta i redovno ću da izmirujem rate. Ne bih odugovlačila, i to preporučujem svima. Nadam se samo da ću imati redovne uplate jer moramo da imamo da bismo kupili vitamine, nešto da jedemo, a čim mi legne uplata, banka će odmah da mi skine ratu.

STEFAN ŽIVOJINOVIĆ

SNAĆI ĆU SE ZA KREDIT

foto: Ana Paunković

Stefan Živojinović hteo je da se osamostali, pa je podigao kredit za stan. Ipak, iako mu sada nije svejedno, kaže da će poštovati odluku države po svim pitanjima:

- Najbitnije je sada da se pridržavamo svih mera koje je država donela i da budemo disciplinovani. Što se tiče svih ostalih stvari, videćemo kada prođe sve ovo, snaći ćemo se.

ANA BEKUTA

JOŠ NE UMEM DA PLIVAM

.Ana Bekuta ima kredit, ali priznaje da još ne zna da pliva u novonastaloj situaciji, pa tako ni kako da postupa u vezi sa moratorijumom:

foto: Tamara Trajković

- Još ne umem da se snađem. Sedim u stanu, nemam obaveze, međutim, kako dani prolaze, shvatam da mi je bio potreban ovaj predah i da je zgodno da se svi zapitamo ko je šta uradio za budućnost planete i ove zemlje.

(Kurir.rs / N. Mijušković / Lj. Stanišić / Foto:Damir Dervišagić, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja