ŽELJKO JOKSIMOVIĆ DANAS POKREĆE TRI TV KANALA: Gledaocima nudim edukaciju, neće biti kiča i reciklaže
Foto: Ana Paunković

Intervju, PEVAČ o svojim tv kanalima koji danas startuju

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ DANAS POKREĆE TRI TV KANALA: Gledaocima nudim edukaciju, neće biti kiča i reciklaže

Stars -

Izazov: Popularni kantautor za Kurir otkriva kakav sadržaj je osmislio za
publiku i po čemu će se njegovi kanali razlikovati od ostalih kablovskih programa

Željko Joksimović danas ima mnogoo razloga da bude srećan jer će konačno u etar biti puštena njegova tri TV kanala na „Telekomovoj“ platformi. Televizijsko nebo bogatije je za nove emisije, kvizove, edukativan sadržaj i još dosta toga za šta poznati muzičar veruje da fali na ovim prostorima, a o čemu je govorio za Kurir.

Šta će gledaoci moći da gledaju od prvog dana emitovanja?

- Verujte mi, odavno nisam imao ovakvu tremu. Izlazimo pred gledaoce ubeđeni da imamo i šta da im ponudimo. Najkvalitetniji sadržaj, sastavljen od naše sopstvene produkcije i najboljih stranih programa. Mi se nećemo baviti reciklažom, nikakvim kičom, imitacijom ili bilo kojim od trikova kojima se inače popunjavaju programi. Pomenuću samo „Kouk studio“, u kojem će najbolji izvođači iz cele bivše Jugoslavije svoje hitove predstaviti u novom aranžmanu. Tu je i emisija koju prave Sara Jovanović i Dunja Jovanić, koja će se zvati „Jo-Jo na točkovima“ i u kojoj će njih dve obilaziti Srbiju, pa intervju koji će sa poznatim ličnostima voditi Ivan Stanković, pa niz kvizova na dečjem kanalu, zdravstveni kanal bogat emisijama koje će se baviti najboljim načinima da sačuvamo zdravlje... Imaćemo pun sadržaj. Kvalitetan i bogat.

I dalje se mnogi pitaju kako je došlo do toga da se odjednom okrenete televiziji. Zapravo, ovo ste dugo planirali?

- Ništa se nije dogodilo odjednom. Ovo je nešto o čemu razmišljam dugo, a onda su se, prošle godine, kockice nekako poklopile i krenuli smo u to. Dobili smo priliku da od onih koji samo gledaju programe budemo ti koji ih prave. Koji kreiraju, i to one, po meni najvažnije stvari, one koje čine kulturnu matricu jednog društva.

foto: Marina Lopičić

Rekli ste da vam je Manja Grčić desna ruka. Koliko je vaša supruga Jovana učestvovala u kreiranju sadržaja?

- Obe ruke su mi, kada je o televizijama reč, Manja Grčić. Žena koja verovatno najbolje poznaje televizijski biznis u ovoj zemlji i, na moju sreću, prošle godine je sticajem okolnosti postala slobodna i spremna da uleti u novi poduhvat. Ako sam ja idejni tvorac, ona je svakako glavni arhitekta, inženjer, rukovodilac gradilišta. I nisu to bezvezna poređenja, pravljenje televizije zaista podseća na gradilište. Potrebni su i temelji, i materijal, gomila radnika... Ona o svemu tome vodi računa, a ja pokušavam da pomognem koliko god mogu. Jovana je, opet, onaj neophodni korektivni faktor, pre svega mojoj mašti, koja zna da ode predaleko.

Da li vam je Jovana dala neki savet?

- Mi smo tim, Jovana i ja, ljudi koji kroz život prolaze podržavajući se. Ona je tu za mene, ja za nju. Na svaki mogući način. Tako je i ovaj poduhvat bio samo još jedna prilika da znam da imam svu njenu podršku. To podrazumeva i savete za sada.

Šta će najviše biti zastupljeno na kanalu TV doktor, koje teme iz zdravstva?

- U vreme pandemije, užasnih brojki o koronavirusu, pokazalo se tačnim ono što su još stari Grci utvrdili -. da je zdravlje vaspitanje i da je vaspitanje zdravlje. Da je briga o sebi istovremeno i briga o drugima. Da je higijena ključ, baš kao i sve one zdrave navike, od kojih smo tolike napustili. I ako je išta dobro u ovom haosu, onda je to vraćanje nekim od tih navika, makar i pod prisilom, a ova pandemija to svakako jeste, prisila. Pranje ruku je danas konačno dobilo onu pažnju koja mu je falila.

Proteklih godina pokrenuto je dosta novih kablovskih kanala. Stižete li da pratite njihov program i da li vas plaši tolika konkurencija na medijskom nebu?

- Verujte mi da ne uspevam, previše posla imam. Opet, nisam od onih koji su protiv konkurencije, niti od nje zaziru. Svi smo na istom, medijskom nebu i na svakome od nas je da se izbori za gledaoce. Ako uspemo u tome kvalitetom koji nudimo, samo ćemo pomoći podizanju opšteg kvaliteta, i to je dobro.

foto: Dragana Udovičić

Ne odustaje od muzike

Pevaću kad prođe korona

Sad ste dosta zauzeti novim poslovnim poduhvatima, pa postoji mogućnost da će vaša primarna profesija muzika trpeti zbog toga ili ipak nije tako?

- Muzika je toliko deo mene i ja nje da sigurno ne može da trpi. Ako ne mogu da pevam, kao što ne mogu sada zbog pandemije, mogu da komponujem. A pevaću kada budemo svi pevali. Kada sve ovo prođe.

Program za decu

Sin iskreno govori šta mu se ne sviđa

Kanal Kazbuka posvećen je programu za decu, pa je logično da vas pitam da li ste možda dobili neki konstruktivan savet od sina Koste kad je reč o programu jer je on sigurno više upoznat s tim šta deca njegovog uzrasta vole da gledaju na TV?

- Deca su vrlo direktna, kada je reč o tome šta vole, a šta ne. Još se nisu naučila svim onim društvenim normama koje nas, kasnije, teraju da često budemo i neiskreni i ne govorimo otvoreno o tome šta nam se sviđa, a šta ne. Kod njih taj problem ne postoji. I naravno da su nam i on, i druga deca, kada je o Kazbuci reč, idealna fokus grupa i, verujte mi, proveravamo sa decom to svaki dan.

Kurir / Ivan Ercegovčević

Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track