TONČI HULJIĆ PREDVIDEO NESREĆU U ZAGREBU: Dan pred zemljotres osigurao stanove
Foto: AP, EPA/Antonio Bat

Neverovatno

TONČI HULJIĆ PREDVIDEO NESREĆU U ZAGREBU: Dan pred zemljotres osigurao stanove

Stars -

Hrvatski kompozitor kaže da je imao predosećaj da će se desiti nešto loše i da je zato preventivno delovao, kao i da njegove nekretnine nemaju velika oštećenja

Tonči Huljić na vreme je izbegao zemljotres u Zagrebu jer je je sa porodicom otišao u Split, gde imaju kuću, i tamo se izolovao od koronavirusa.

Ono što je neverovatno jeste da je frontmen grupe Magazin predosetio nesreću u glavnom gradu Hrvatske jer je dan ranije kontaktirao sa osiguravajućom kućom u nameri da plati polisu baš za štetu od potresa.

- Mi smo dobro, povukli smo se iz Zagreba pre 15 dana i odlučili, pre svega zbog razvoja situacije s koronavirusom, da Split bude tačka izolacije. Iz kuće nismo izašli već desetak dana. Bavimo se uobičajenom delatnošću - priča Huljić i objašnjava kako je došlo do toga da u subotu pozove agente za osiguranje.

- Iz nekog unutrašnjeg predosećaja, ja sam se baš dan pred zemljotres interesovao za stanja ugovora o osiguranju nekretnina u Zagrebu. Hteo sam da preventivno delujem ako se slučajno desi potres. Baš sam pozvao agente iz dva osiguravajuća društva da mi hitno šalju ugovore, to je apsolutno neverovatno - kaže Tonči.

Muzičar dodaje da nije siguran da će nakon svega zadržati stanove u Zagrebu.

- Mi u Zagrebu posedujemo nekretnine u starom delu gradu, ali, na sreću, nismo imali veća oštećenja. Tako su nam javili kada su došli da provere. Video sam snimke, ništa strašno se nije desilo. E sad je pitanje da li treba da odemo iz tog dela grada, koji je vrlo lep jer ima austrougarsku arhitekturu - rekao je Huljić.

Kurir / I. E.

Foto: AP, EPA/Antonio Bat, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track