NADA OBRIĆ U STRAHU OD PANDEMIJE: Ne daj bože da se razbolim, zna se kakav bi ishod bio
Foto: Dragan Kadić

INTERVJU

NADA OBRIĆ U STRAHU OD PANDEMIJE: Ne daj bože da se razbolim, zna se kakav bi ishod bio

Stars -

Borac Zato se i čuvam ovako, slušam sve ono na šta apeluje država. Kad čovek sazna svoju dijagnozu, nije mu svejedno. Tada sam samo ja bila u pitanju, a sada se brinem i za decu, kaže pevačica

Nada Obrić (71) prošla je tri puta kroz pakao zbog kancera s kojim se susrela, ali je i pored takvog zdravstvenog stanja ostala jaka.

Međutim, novonastala situacija zbog koronavirusa sada je pevačicu zabrinula, pa se strogo pridržava mera koje je donela Vlada. Kao penzionerka koja ima više od 65 godina ne sme da izlazi iz kuće, ali, kako kaže, ima decu, koja joj pomažu.

- Dođu mi deca do vrata, donesu mi šta treba, ali ne volim ni da se oni šetaju, pa samo dođu kad je baš neophodno. Obavezno imaju rukavice i masku. Ne volim ni da ih opterećujem.

Da li sada više kuvate jer ne izlazite iz kuće?

- Pa, da. Doduše, meni je pre snaja donosila ručak, ali sada, u ovoj situaciji, ne želim da je opterećujem. Nešto skuvam sama, nešto mi donesu.

Šta još radite u kući?

- Čudno mi je, nisam navikla da nisam aktivna po ceo dan, ali je trenutno najvažnije da se svi čuvamo. Održavam kondiciju tako što šetam po kući i, bogami, prođem nekoliko kilometara tako, to je dobro za mene.

Da li ste imali zakazane lekarske kontrole za naredni period, kako ćete ih obaviti?

- Jesam, ali ne želim sada da pričam o tome. Neće ovo trajati večno, završiću sve kad prođe opasnost. Imam poverenja u ono što država radi kad je reč o koronavirusu, pa se nadam da će se sve dobro završiti.

Jeste li se više uplašili sada nego kad ste saznali za svoju dijagnozu?

- Ne daj bože da se sada razbolim, zna se kakav bi ishod bio. Zato se i čuvam ovako, slušam sve ono na šta apeluje država. Kad čovek sazna svoju dijagnozu, nije mu svejedno, ali ja nisam neko ko probleme gura pod tepih. Tada sam samo ja bila u pitanju, a sada se brinem i za decu. Ali izborićemo se i sa ovim. Kad se nešto nije rešilo na kraju? Ja sam uvek optimista.

Uvek smo u martu upadali u neke vanredne situacije, ubistvo premijera, bombardovanje.

- Jeste, taj mart je nekako čudan za nas. Sve su to bile strašne situacije, ali se svaka završila. Ovo je sad potpuno drugačije, ali se nadam se će se brzo završiti jer je država preduzela sve što treba. Tako mi se čini, pa sam i ja sigurnija.

Da li se čujete s kumom Draganom Stojkovićem Bosancem?

- Naravno, čujemo se skoro svaki dan. Popričamo, svima nam je isto i moramo da se čuvamo i saosećamo. Ipak, razmenjujemo i one duhovite video-klipove, mora čovek malo da pronađe mesta za smeh. Ne smemo da klonemo duhom.

Sada će vam poštar donositi penziju.

- Kako je svima, tako je i meni. Najvažnije je da se sve ovo završi što pre, a to će se desiti ako budemo disciplinovani. Moja penzija je takva kakva je, ali ja ću odmah da ostavljam za račune koji će doći na red da se plate. Kako stigne račun, ja ću novac da zakačim za uplatnicu, pa kad dođe vreme, ići ću da platim. Ne volim da odugovlačim s tim.

(Kurir.rs / Nevena Mijušković / Foto:Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track