VESNA DEDIĆ BILA JE KONOBARICA I ŠANKERKA: Dobila je OTKAZ u Londonu, otkrili su njenu LAŽ!
Foto: Damir Dervišagić

Stars Vremeplov

VESNA DEDIĆ BILA JE KONOBARICA I ŠANKERKA: Dobila je OTKAZ u Londonu, otkrili su njenu LAŽ!

Stars -

Novinarka i autorka emisije „Balkanskom ulicom“ Vesna Dedić nekoliko decenija uspešna je u svojoj profesiji, a poslednjih godina dokazala se i kao autorka veoma čitanih romana. Ipak, samo njeni najbliži znaju da je pre nego što je postala novinarka radila nekoliko poslova koji nemaju nikakve veze s pisanom rečju.

Naime, iako je Vesna svoj prvi novac zaradila kao novinar saradnik omladinske emisije Radio Titograda, oprobala se i u nekim drugim zanimanjima. Za vreme studija davala je časove srpskog i engleskog, a zatim je otišla u London, gde je radila kao kelnerica u „Pica hatu“ i jednom italijanskom restoranu.

foto: Damir Dervišagić

- Otkaz u prvom dala sam sama jer su mi grozno stajale siva suknja i košulja na sivo-bele pruge, a iz italijanskog restorana bila sam otpuštena pošto sam slagala da sam radila u vrhunskim restoranima na Svetom Stefanu. Kada je trebalo da očistim ribu jednim potezom, otkrili su moju laž. Potom sam čitav mesec radila kao šankerica u pabu i skoro godinu dana u jednoj foto-radnji u ulici Flit. Svega toga rado se sećam jer te poslove nisam radila iz nužde, već je to bio trend moje generacije. Tada su svi odlazili u inostranstvo zbog učenja stranog jezika, zezanja, rok koncerata - objasnila je Vesna, koja nikada nije radila samo jedan posao.

I danas pored svoje primarne profesije piše knjige, što je posebno okrepljuje.

- S obzirom na to da je novinarstvo neka vrsta primenjene psiho-sociologije, sve što sam radila u mladosti i te kako mi je pomoglo - zaključila je ona.

Za vredne nema zime

MOGLA JE I TRAMVAJ DA VOZI

Još dok je u Londonu pisala tekstove za razne jugoslovenske novine, Vesna je bila sigurna da ce, ako ne do BBC, sigurno dospeti na našu nacionalnu televiziju. Ne voli ljude koji kukaju kako im je plata mala i kako se teško živi. Kada bi joj bila ugrožena egzistencija, bez ustezanja bi vozila tramvaj ili taksi, prodavala kolače ili radila kao bebi-siterka.

foto: Promo

Kurir.rs/ N. Mijušković Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track