DRAMATIČNO! ĆERKA SANDRE DENDE ZARAŽENA KORONOM: Ovo je gore od pakla! Ana se gušila, modru su je odveli u bolnicu
Foto: Zorana Jevtić, Instagram Printscreen

TEŠKI TRENUCI

DRAMATIČNO! ĆERKA SANDRE DENDE ZARAŽENA KORONOM: Ovo je gore od pakla! Ana se gušila, modru su je odveli u bolnicu

Stars -

Teški trenuci... Zdravstveno stanje Ane Dende trenutno je stabilno, ali je njena majka uplašena i strahuje i za sebe i za ostatak porodice, koja je takođe testirana na kovid-19

Sandra Denda ponovo prolazi kroz teške trenutke jer je njenoj starijoj ćerki Ani potvrđen koronavirus i ona se trenutno nalazi na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije.

Anino stanje je stabilno, ali se loše oseća zbog jake glavobolje i otežanog disanja.

Optimista

Poznata novinarka i voditeljka za Kurir kaže da je mnogo uplašena, ali da veruje da će njena ćerka brzo savladati virus, kao i većina onih koji su ga uspešno preležali.

Sandra nam je ispričala kako je i kada Ana primetila prve simptome.

- Ana je prošle nedelje imala jak astmatični napad, visoku temperaturu i tada je Hitna pomoć došla po nju, odveli su je bukvalno modru iz kuće. Bila je nekoliko dana na pulmologiji, ostavili su je na odeljenju jer su sumnjali da i ona ima virus. Međutim, testirana je i ustanovljeno je da nema koronu, već obostranu upalu pluća. Onda su je pustili da ide kući, rekli su da je to sve od astme. Njoj nikako nije bilo bolje - priča Denda i nastavlja:

- Nastavila je da kašlje, gušila se, bila je malaksala. Na kraju je izgubila svest, pa su je ponovo odveli u bolnicu i odmah su je testirali. Ustanovljeno je da ima koronu i naravno odmah su je ostavili na odeljenju pulmologije.

Pridržavala se mera

Novinarka, koja se i sama bori za svoj oporavak nakon teške saobraćajne nesreće koju je jedva preživela, tvrdi da se njena starija ćerka strogo pridržavala svih zaštitnih mera u borbi protiv korone, ali da je ipak nekako dobila virus.

- Ana je samo išla do prodavnice, ali je maksimalno vodila računa, bez maske i rukavica nije izlazila. Ne znam kako se zarazila. Očigledno da je taj virus podmukao. Brinem jako za nju! Zovem stalno da vidim kako je, ovo je noćna mora, gore od pakla, verujte mi - priča Denda.

- Testirali su mene i mog oca prvo jer smo bili u kontaktu s njom, a juče i drugu ćerku Ninu. Rezultate ćemo dobiti za tri do pet dana. Naravno, sad strahujem i za ostatak porodice. Možete da zamislite kako izgleda ova neizvesnost dok čekamo rezultate testa - kaže nam zabrinuta novinarka.

Pozvali smo i Anu, ali ona nije bila u stanju da govori zbog simptoma bolesti koji je muče.

- Loše se osećam, imam jaku glavobolju i teško dišem - rekla je kratko Ana Denda za Kurir.

Životna borba posle teškog udesa

OPORAVAK OD SAOBRAĆAJNE NESREĆE JOŠ UVEK TRAJE

Sandra Denda je dugo radila kao voditelj i producent emisije „Kuća od srca“, ali je u avgustu 2018. doživela tešku saobraćajnu nesreću na poslu i od tada traje njena bitka da se vrati normalnom životu. U nezgodi je zadobila brojne povrede, prelome vilice i noge, nagnječenje pluća, povredu ruke. Prvu ispovest posle nesreće Sandra je dala za Kurir.

foto: Kurir

- Daleko je ovo od oporavka, ali uspela sam mnogo toga da uradim van lekarskih očekivanja i ponosna sam na to. Predviđali su da ću zauvek ostati u invalidskim kolicima, a ja sada pomoću štapa mogu da idem na kraće relacije, po kući uglavnom. Za duže relacije i dalje koristim invalidska kolica. Kao svoj uspeh mogu da istaknem i to što mali i domali prst desne ruke pomalo mogu da koristim, a bili su van funkcije, ne osećam ruku do lakta. Sada mogu da pijem tečnost preko slamčice tako što koristim tri prsta desne ruke - rekla nam je ona.

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević/Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track