IDA PRESTER PROGOVORILA O USKRSU NA SELU! Pevačica ništa nije prepustila slučaju: Sad ne znam šta ćemo SLEDEĆE GODINE!
Foto: Printscreen YT

hit

IDA PRESTER PROGOVORILA O USKRSU NA SELU! Pevačica ništa nije prepustila slučaju: Sad ne znam šta ćemo SLEDEĆE GODINE!

Stars -

Ida Prester priredila je svojoj deci hit zabavu za veliki praznik, pa sad ne zna šta će kada idduće godine Uskrs budu proslavljali u stanu, a ne na selu. Inače, pevačica od udaje slavi dva Uskrasa, jedan je katolički, a drugi pravoslavni, što je prava radost za Ria i Roka, koji mogu duže da uživaju u prazničnim čarolijama.

"Obožavam Uskršnji doručak. U mojoj familiji u Zagrebu je to bila cela ceremonija, gozba bez kraja i konca. Šunka, jaja, mladi luk, rotkvice, nakon toga kuglof s kakaom. Okupljanja oko stola su mi jako draga, svi mi trenutno retko imamo prilike za to. Ove godine smo klincima priuštili mali doživalja", kaže Ida.

"Uskrs smo dočekali na selu, jaja smo s decom oblepili liščem i travkama, od svakog jaja smo napravili malu lutkicu. A ujutro smo ih posakrivali po vrtu, pa su ih klinci tražili, oduševili su se tom igrom. Ne znam šta ćemo sledeće godine kada budemo u stanu, sad imaju visoka očekivanja", ispričala je ona pa dodala da je zbog posla morala da se vrati u Beograd, tako da će dečaci Uskrs po julijanskom kalendaru slaviti sami sa ocem.

"Svake godine ćemo smisliti neku novu foru. Meni se čini da je važno u roditeljstvu da se i roditelji zabavljaju. Ne moramo stalno izvoditi predstave za njih, znaju se deca i sama snaći. Ali koliko puta i nas ponese. Sve te igre i ludorije koje smišljamo, radimo i za sebe. I nama u očima mora zasijati dečija iskra, tad smo najbolji partner svojim mladuncima", smatra Ida.

Inače, susret sa Beogradom Ida je imala i mnogo pre nego što je upoznala svog supruga Ivana, beogradskog biznismena, a već tada je znala da je to grad za nju i da će tu jednoga dana živeti.

"Oduvek sam znala da ću jednom živeti tu, imala sam taj osećaj. Krenula sam vikendima brijati po Beogradu jos u ranim 20-im, bila sam fascinirana. Ponuda koncerata, muzike, subkultura, štandovi s piratskim cd-ima kod Skc-a, ulovila sam i zadnji talas Akademije. Tamo sam upoznala ljude s kojima se i danas družim. Beograd je iz pozicije Zagrepčanke s početka 2000-ih bio prilična egzotika, bučan i lud. I danas mi je to glavna asocijacija - glasni ljudi, neskrivene emocije, nervoza, duhovitost i teatralnost. Zagreb je sladak i nepretenciozan. A Beograd je pozorišna diva", kaže pevačica.

Vanredna situacija i epidemija nas je sve naterala da budemo u kući, a za neke ljude kao što je Ida, koji inspiraciju nalaze u kontaktu i komunikaciji sa ljudima, ovo predstavlja veliki izazov. Ipak, ona gledajući pozitivno na situaciju već ima plan koji planira da sprovede nakon što se sve završi.

"Prvo bi posetila moju mamu i tatu u Zagrebu. Nismo se videli preko mesec dana, sami su tamo, moj brat zivi u Štokholmu. JoŠ ih je i ovaj potres psihički uzdrmao. Osim njih izgrlila bi se sa svima, poznatim i nepoznatim. Prijatelje, poznanike, folovere s Instagrama. Jako mi fali fizički kontakt, gužva, ples u masi, na festivalima, klubovima. Ali za to ćemo nažalost još čekati, kako izgleda", istakla je ona.

Mnogima deluje kao da je Ida uvek raspoložena i da sve postiže sa izuzetnom lakoćom, pa čak i sada kada je situacija vanredna i kada slavimo u vreme policijskog časa.

"To je veliki trud i rad na sebi. Uvek sam se okruživala ljudima koji od svake neprilike naprave zafrkanciju. To je najkorisnija osobina za preživljavanje, pogotovo na Balkanu, dugo sam to učila. Ne smeš sebe shvatati preozbiljno, uvek imaj ironičnu odstupnicu od samog sebe. To je divan osećaj. Meni kad se desi neka drama, ja napišem pesmu ili nazovem prijateljice i preokrenemo tragediju u komediju. I samo otpustim lošu energiju. Ego je naš najveći neprijatelj, kad ga se rešimo, lako je imati osmeh", otkrila je Ida.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs, M.G/Alo/Foto: Printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track