SANJA MARINKOVIĆ PAMETNO KORISTI VREME U IZOLACIJI: I u karantinu treba biti dama
Foto: Ana Paunković

Intervju

SANJA MARINKOVIĆ PAMETNO KORISTI VREME U IZOLACIJI: I u karantinu treba biti dama

Stars -

Disciplinovana Popularna voditeljka odlično je organizovala svoje vreme, pa stiže i da radi od kuće, da kuva i da se druži sa sinom, i ističe da joj izolacija nije pokvarila raspoloženje

Sanja Marinković vreme u karantinu provodi s porodicom, najviše sa sinom Strahinjom, kome je veoma posvećena, ali ističe da joj je olakšavajuća okolnost to što, za razliku od mnogih roditelja, nema obavezu da uči s njim.

Pored toga, voditeljka se bavi kuvanjem, pa je shvatila da je u kuhinji vešta skoro kao i na televiziji.

Kako provodiš vreme u karantinu? Da li si možda naučila da obavljaš neke kućne poslove koje dosad nisi znala?

- U šali s prijateljicama volim da kažem da je najvažnije ostati dama pred izazovima koje nam nameće izolacija. Nemam neke velike promene raspoloženja, kao što većina ističe. Kada je izolacija višednevna, trudim se da kod kuće uradim ono što inače ne stižem i da se posvetim svojim projektima koje mogu da radim od kuće, kao što je moj sajt, platforma sa onlajn edukacijama pod popularnim nazivom Mera sreće.

Trudim se da budem veštija sa kulinarskim specijalitetima i shvatam da mogu da budem odlična sa varjačom kao i sa mikrofonom, samo mi nedostaje još malo ljubavi prema kuhinji i šporetu. Obožavam da ćaskam sa svojim prijateljima preko različitih aplikacija za druženje i to su trenuci smeha i radosti, jer su svi beskrajno duhoviti. Imam i ja trenutke vanrednog stanja u glavi, ali dušu i srce ne dam.

foto: Nemanja Nikolić

Kako tvoj sin Strahinja podnosi mere karantina? Da li učiš s njim?

- Strahinja uživa, kao i većina njegovih drugara. Škola je fantastično organizivala nastavu od devet do 15 sati, tako da su svi zajedno aktivni u virtuelnoj učionici. Imaju mnogo zadataka, testova i obaveza. Na moju veliku radost, mentorski časovi s profesorima služe da deci pomognu i objasne, tako da roditelji mogu da se posvete svojim radnim obavezama. Žao mi je što i većina škola u Srbiji nije na isti način organizovana, pa mi se drugarice žale da su pored svih obaveza postale i prosvetni radnici. Strahinja je vredan, disciplinovan, naravno, nedostaje mu sport i druženje, ali vreme brzo prolazi pa ćemo već za koji vikend u prirodu.

Radila si i za vreme vanrednog stanja tokom bombardovanja i tokom korone. Kakva je razlika?

- Život bi bio monoton kada ne bismo sve što nam se dešava, i lepo i manje lepo, shvatali kao novo iskustvo, pa i rad u vanrednim okolnostima. Vodila sam jutarnji program RTS tokom bombardovanja sa različitih lokacija, radila „Magazin In“ u ograničenim uslovima tokom epidemije, ali sve je to život i drago mi je da je publika uživala u tim sadržajima. Kada pečete svoj zanat kao ja više od dve decenije, onda se veoma lako uklopite u drugačije okolnosti i obavljate svoju radnu obavezu.

Da li ti smeta to što je privatni život poslednjih nekoliko nedelja naprasno postao zanimljiv javnosti?

- Kada je reč o mom privatnom životu - sve može da bude što čujete, a ne mora da znači. „Imam svoj mali svet i oko njega Kineski zid“, kako glase čuveni stihovi. Inače, vodim jednostavan porodični život i trudim se da budem umerena u svemu. Nisam vam ja od onih koje vole da se hvale.

foto: Ana Paunković

Podrška prijateljici

Vesna Dedić nema razloga za strah

Da li nekada strahuješ da ćeš doživeti sudbinu svoje prijateljice Vesne Dedić, koja je posle 20 godina emitovanja uspešne emisije otišla sa RTS zbog toga što nisu poštovali termin emitovanja?

- Pred Vesnom su novi izazovi i verujem da za novinara i urednika kao što je ona ne postoji ni strah ni strepnja i verujte mi da će nove emisije „Balkanske ulice“ dobiti još veće ovacije i još jače aplauze. Ja nikada nisam pravila kompromise sa svojim željama i snovima i svojom kreativnom energijom sam se trudila da publici već 19 godina, koliko postoji „Magazin In“, uvek ponudim novi i drugačiji sadržaj, tako da imam veću odgovornost da opravdam poverenje publike, a o strahovima i strepnjama tim povodom i ne razmišljam.

foto: Aleksandar Jovanović

Kurir / JELENA STUPARUŠIĆ

Foto: Ana Paunković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja