PEVAČICE ZADALE UDARAC JUTJUBERKAMA: Kad ostave mikrofon i late se kamere, one postaju blogerke!
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Marina Lopičić

Šire biznis

PEVAČICE ZADALE UDARAC JUTJUBERKAMA: Kad ostave mikrofon i late se kamere, one postaju blogerke!

Stars -

Pojedine javne ličnosti su svoju popularnost iskoristile da privuku brojne pratioce na društvenim mrežama i Jutjubu, pa često snimaju vlogove, od čega može i dosta da se zaradi.

Da je posao influenserki, blogerki i jutjuberki zanimljiv, kreativan i isplativ, pokazuje i to što sve više devojaka želi ili pokušava da uđe u ovaj biznis.

Dokaz da biti popularan i uticajan na društvenim mrežama mnogo znači su i pevačice koje su počele da se bave snimanjem video-tutorijala kako se našminkati, srediti frizuru, ali i rešiti neke životne probleme. Trend influensera najpre je zaživeo u svetu, a sve je popularniji i kod nas. Jedan od glavnih razloga je odlična zarada, a to se postiže uglavnom na dva načina - strane kompanija im plaćaju da reklamiraju njihove proizvode, što je u proseku od 100 do 500 evra po reklami, i imaju oglašivače na svojim Jutjub kanalima, gde na mesečnom nivou mogu da uzmu i nekoliko hiljada evra.

Goca Tržan

Muž me je naterao da se snimam

Jedna od prvih domaćih pevačica koja je počela da snima vlogove jeste Goca Tržan. Ona, pored šminkanja, često priča o mnogim škakljivim temama koje interesuju njene fanove.

foto: ATA Images

"Muž me je ubedio da se bavim nečim što se zove vlog. Ne znam ni šta je to. Dajem odgovore na mnoga pitanja svojim pratiocima, ali ih učim i da se šminkaju i kako da neguju kožu lica. Ideje mi daje i ćerka Lena, ona je vrlo kreativna", rekla je Goca jednom prilikom za "Ekskluziv". Goca priča i o odnosu sa ćerkom, problemima s kojima se susreće, kao i načinu na koji ih rešava.

foto: Printscreenn Youtube

Neki od gledanijih videa su i njena kulinarska umeća, ali i teme o muško-ženskim odnosima, poput preljube, izdaje, objašnjenja zašto žene vole mlađe muškarce.

foto: Printscreenn Youtube

Goca na Jutjubu ima 114.000 pratilaca i nekoliko stotina snimaka, koji su pregledani više od 56 miliona puta.

Katarina Ostojić Kaja: Šminka se, ali i kuva

Dane u izolaciji Kaja Ostojić je provodila družeći se s publikom, a zbog pohvala na račun izgleda i šminke rešila je da podeli svoje trikove. Mnoge devojke želele su da vide koje proizvode pevačica koristi za savršen ten, pa im je ispunila želju i počela da snima mejkap tutorijale, poput Jutjub zvezda.

foto: Printscreen Instagram

"Moja mejkap rutina. Odavno vam obećavam i već dugo mi šaljete molbe da vam snimim kako se šminkam. Hvala karantinu što nam je ovo omogućio", napisala je Kaja ispod snimka na Instagram TV, koji je sve popularniji među blogerkama.

foto: Instagram screenshot

Njeni pratioci poručili su joj da češće treba da snima kako se šminka, mada je pevačica po svemu sudeći naklonjena i tome da pokaže kako kuva. Nedavno je napravila ukusno jelo, a ispod fotografije je napisala da će postati blogerka za kuvanje. Inače, Kaja na Instagramu ima 295.000 pratilaca, a video u kojem se šminka pregledan je 107.000 puta.

Vesna Đogani: Ovo me čini srećnom

Vesna Đogani je pre dva meseca pokrenula svoj kanal na Jutjubu i za kratko vreme pridobila simpatije gledalaca. Vesna je snimila ono što žene najviše vole - svoje trikove u šminkanju, ali i dešavanja iz njenog i Đoletovog stana, svoje jutarnje rutine, omiljene kozmetičke proizvode, a deli i savete.

foto: Printscreen YT

Đoganijeva se nedavno pohvalila da joj se vlogovanje isplatilo, jer su počele da se vrte reklame i raste zarada.

foto: Printscreen YT

"Nastaviću da snimam vlogove. Nastavljam da se bavim ovim jer to mene čini srećnom. Sada sam Vesna pevačica, majka, žena, blogerka, vlogerka, higijeničarka. Kako je vama, tako je i meni", poručila je Vesna, koja na Jutjubu ima 12.500 pratilaca i 17 videa.

Dejana Erić: Ja sam profesionalac

Zvezda "Granda" Dejana Erić je između dva pojavljivanja u ovom takmičenju doživela pravu transformaciju, smršala je dvadeset kilograma, a pažnju javnosti privukla je i svojim drugim zanimanjem - Jutjub objavama.

foto: Printskrin / You Tube

Ona je postala jedna od popularnijih blogerki, a u svojim objavama govori o šminkanju, lepoti, modi, ocenjuje kozmetičke proizvode, priča o svojim jutarnjim rutinama i drugim temama.

foto: Printskrin / You Tube

"Kad sam na sceni, osećam se kao pevačica, a svugde drugde kao blogerka. Strastvena sam prema tom poslu i što više vremena prolazi, sve više se razumem u to i veći sam profesionalac. Možda sad malo više naginjem na stranu Jutjuba, jer sam kućevni tip, više volim da sam kod kuće. Taj posao mi prija jer sama sebi određujem radno vreme", rekla je Dejana za "Grand onlajn".

Sara Jo: Tajne zanata uči od Dunje Jovanić

Sara Jo nerazdvojna je s poznatom influenserkom Dunjom Jovanić pa je imala od koga da nauči tajne ovog zanata. Njih dve često postavljaju zajedničke snimke, na kojima pevačica pokazuje razne talente, a pre svega da joj i imitacija i gluma idu od ruke.

Sara na društvenim mrežama ima dosta pratilaca, a nedavno im je pokazala koje kozmetičke proizvode koristi i kako se našminkati. Video je dobio čak 36.000 lajkova, a najčešći komentari su bili pohvale za Sarinu lepotu i savršen ten.

foto: Printscreen YouTube

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić / Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track