50 orkestara stiže u Guču

50 orkestara stiže u Guču

Stars -
Za "Zlatnu trubu" nadmetaće se 19 orkestara, a u svojim kategorijama takmičiće se i 15 omladinskih i četiri pionirska orkestra

GUČA - Na ovogodišnjem 52. Dragačevskom saboru trubača koji počinje u ponedeljak u Guči, takmičiće se 50 trubačkih orkestara iz Srbije i inostranstva, rečeno je danas na konferenciji za novinare Saborskog odbora.

Direktor Ustanove za kulturu u Guči Adam Tadić rekao je novinarima da će se za "zlatnu trubu" nadmetati 19 orkestara, a u svojim kategorijama takmičiće se i 15 omladinskih i četiri pionirska orkestra.

Za međunarodno takmičenje i za prvu trubu sveta boriće se 12 orkestara iz Brazila, Portugalije, Nemačke, Francuske, Italije, Slovenije, Makedonije i dva iz Srbije (prošlogodišnji pobednici u Guči), rekao je on.

Tadić je rekao da će u sporednim programima nastupiti više od 1.000 učesnika - od izvornih narodnih grupa do naivnih slikara, zdravičara i narodnih pripovedača.

Predsednik Mesne zajednice u Guči Miroslav Radojičić rekao je da se ulaz neće naplaćivati, ali će parking plaćati 1.000 dinara po vozilu. Karta za parking važiće svih sedam dana trajanja Sabora. Svi trubači koji se takmiče po prvi put, ove godine će imati besplatan hotelski smeštaj. Sabor će u ponedeljak u deset sati otvoriti operska diva Radmila Bakočević, rođena u Guči.

Saborskom odboru, kako je danas rečeno, stiglo je više od 300 zahteva za novinarske akreditacije iz Srbije i sveta, a po prvi put iz Japana, Indije, Konga i Nigerije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track