LEPOTAN PROMENIO LIČNI OPIS: Maneken iz Čolinog i Breninog spota postao vehabija?
Foto: Privatna Arhiva

šok

LEPOTAN PROMENIO LIČNI OPIS: Maneken iz Čolinog i Breninog spota postao vehabija?

Stars -

Maneken iz Bosne i Hercegovine Adnan Omerović, koji se pojavljivao u spotovima "Briši me" i "Kao moja mati" dve velike regionalne muzičke zvezde Lepe Brene i Zdravka Čolića, navodno je postao vehabija. Tome u prilog svedoče prepiske njegovih bliskih prijatelja, u čiji posed je došla redakcija Kurira.

foto: Privatna Arhiva

- Adnan je tri puta išao u Dubai poslovno i svaki put bivao čudniji kad se vrati. Mi smo se poslednji put videli 2017. godine i već tada je bio čudan, pričao je nebuloze i delovao mi je kao da mu je mozak ispran. Upitala sam ga kako mogu da mu pomognem, a on kaže: "Alah te nagradio", ovo-ono. Nije mi to on. Onda mi ostavi oproštajnu poruku i ugasi Fejsbuk i Instagram i pretvori objave u verske. Otišao u vehabije, a sve nas koje je voleo odstranio je iz života - navedeno je u jednoj poruci.

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

- Bila sam mu jako bliska, ali niko nije mogao da mu pomogne. Duša me boli. Velika šteta. On je očigledno pukao zbog pritiska slave i svega. Imao je veliki gubitak - sestra mu je mlada umrla, a on se teško nosio s tim. Otišao je u ekstremiste i rat. Teško mi je što nisam mogla da ga iščupam iz toga. Nije mi dozvolio. Za nas je umro - piše između ostalog u poruci.

foto: Privatna Arhiva

U prilog tome svedoči i fotografija na kojoj se vidi kako je Adnan promenio lični opis. On se ošišao na ćelavo i pustio bradu. Ipak, nigde nije potvrdio da je zaista otišao u vehabije, a do zaključenja broja nismo uspeli da stupimo u kontakt s njim.

Ko su vehabije

Radikalni islamski pokret

Vehabije su radikalni islamski pokret koji deluje u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i nekoliko evropskih gradova. Najopasnijim se smatraju vehabije iz Gornje Maoče kod Brčkog. U Srbiji najčešće izazivaju incidente u džamijama.

Lj. Stanišić/ foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track