Najnovije vesti

ISPLATILO MU SE ULAGANJE: Mile Kitić dobija 1.600 evra penzije!
Foto: Nemanja Nikolić

Saznajemo

ISPLATILO MU SE ULAGANJE: Mile Kitić dobija 1.600 evra penzije!

Stars

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje Kurir.

Folk pevač je više od dve decenije redovno plaćao porez u toj državi, gde je imao i prijavljeno mesto prebivališta. Na tu ideju došao je devedesetih godina, kada je na prostoru Jugoslavije bilo ratno stanje i velika inflacija, pa je morao da se obezbedi za starost.

foto: Damir Dervišagić

Prema rečima našeg izvora bliskog pevaču, on nije ni znao da je stekao uslov za penziju, već su ga o tome obavestili predstavnici fonda iz Nemačke. Kada je napunio 65 godina, poslali su mu dopis da može da preda dokumentaciju za odlazak u penziju, što je on i uradio nekoliko meseci kasnije. Kitić je, navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Nemačkoj oko deset hiljada evra.

foto: Printscreen/Glamur

Juče se nije javljao na naše pozive, ali je pre nekoliko godina pričao o plaćanju poreza, kada je davao iskaz u Poreskoj upravi.

- Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka - rekao je Mile.

I. E. / foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...