Najnovije vesti

OVAKO SU ROMANA I FILIP PUSTOŠILI BANKOMATE: Postavili skrivenu kameri i TAJNO snimali svoje ŽRTVE!

DETALJI KRAĐE

OVAKO SU ROMANA I FILIP PUSTOŠILI BANKOMATE: Postavili skrivenu kameri i TAJNO snimali svoje ŽRTVE!

Stars

Autsralijski mediji ne prestaju da pišu o banjalučkoj pevačici Romani Panić, a sada su izneli nove detalje pljačke koju su izvršili ona i njen partner Filip Mrkajić.

foto: Damir Dervišagić

Agent za nekretnine nadgledao je danima bankomate, a potom sa hirurškom maskom na licu postavljao na njih uređaje koji su izgledali kao originalni delovi bankomata.

foto: Stefan Jokić

Minijaturna kamera koju su postavili iznad bankomata snimala je zvuk i video i prikupljala informacije o korisničkim PIN-ovima dok su oni podizali novac. 

foto: Printscreen/Exkluziv TV Prva

Takođe su na čitač kartica gde korisnik ubacuje svoju platnu karticu, postavili dodatak sa magnetnom trakom koji je "hvatao" brojeve kartica.

foto: Shutterstock

Tako da, kada korisnik dođe na bankomat i ubaci karticu kako bi podigao novac, Filip i Romana su putem magnetnog čitača očitali broj njegove kartice, a putem kamere su videli pin koji unosi. Potom prevaranti obično naprave duplikat žrtvine kartice, koju kasnije obično koriste za plaćanje robe po radnjama, buticima, rerstoranima i u hotelima, a manje za direktno podizanje novca jer je rizičnije. Takođe, dulikat karticama često se plaća i onlajn kupovina.

Kako se navodi u tamošnjim medijima, kamera koja je postavljena na bankomatu u naselju Cannon Hill snimala je i korisnike i po osam sati dnevno. Suma koju su nezakonito prisvojili Romana i Filip nije poznata, ali su prilikom pretresa njihovog stana u australijskom gradu policajci pronašli 23.500 australijskih dolara, odnosno 14.500 evra. Taj novac im je oduzet, iako nema dokaza da je on pribavljen pljačkom. 

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Kurir 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...