VELJKU SKLONILI SLIKU SINA SA INSTAGRAMA ZBOG SRBOVANJA: Hejterima smetala Ražnatovićeva objava na PRAVOSLAVNI praznik!
Foto: Tamara Trajković, Shutterstock

SKANDAL

VELJKU SKLONILI SLIKU SINA SA INSTAGRAMA ZBOG SRBOVANJA: Hejterima smetala Ražnatovićeva objava na PRAVOSLAVNI praznik!

Stars -

Ne smiruju se strasti zbog fotografije Veljka Ražnatovića na Instagramu od pre nekoliko dana, koja mu je uklonjena zbog komentara da je sina krstio na dan velike srpske pobede.

foto: Nemanja Nikolić

Očigledno su pojedinci namerno ili slučajno ovu objavu protumačili kao provokaciju ili nacionalističku, pa su je masovno prijavljivali moderatorima kao "govor mržnje". Veljku je prvobitna fotografija brzo uklonjena iako u opisu ništa loše nije pisalo.

foto: Printscreen/ Instagram

- Danas, na veliki srpski praznik i dan oslobođenja srpskog naroda, krstili smo našeg naslednika. Kume, neka je sa srećom. Pravite decu i vaspitavajte ih da budu rodoljubi, Bog vas blagoslovio sve. Živeo srpski narod! - napisao je Veljko.

foto: Instagram Printscreen

Nekoliko sati nakon što je slika uklonjena, njemu je stiglo obaveštenje da je skinuta zbog govora mržnje, na šta je on uložio žalbu. Potom je ponovo objavio istu fotografiju, na kojoj su on, supruga Bogdana Ražnatović, kum Nikola Vavić i mali slavljenik Željko, a tekst u opisu slike je bio skoro identičan kao u prvoj objavi.

foto: Printscreen/Instagram

- Pošto stoka prijavljuje, idemo opet. Krštenje Željka na dan oslobođenja srpskog naroda i veliki praznik. Kume, neka je sa srećom. Nije jasno zbog čega su ljudi ekstremistički nastrojeni prijavljivali Veljkovu objavu, jer je iz njegove poruke očigledno da je on želeo da kaže da je krštenje sina obavio na Petrovdan, veliki srpski praznik. U Instagramu su shvatili da su prijave protiv Ražnatovića bile zlonamerne, pa su mu dozvolili da nova objava ostane na toj društvenoj mreži.

foto: Printscreen/Instagram

I pored toga što je Veljko imao razlog za slavlje i nikoga nije uvredio, pojedinci su našli za shodno da mu pišu razne poruke, od čestitki pa do uvreda. - Neka je živ i zdrav 100 godina. Samo Bog da ga čuva i da bude kao njegov pokojni deda, častan i pravedan - napisao je jedan pratilac, dok je drugi imao suprotno mišljenje: - Častan i pravedan, sramota za narod. Na to je Veljko odgovorio oštro: - Nek ste vi bili cveće. Ako nemaš šta pametno da napišeš, nemoj ništa ni da pišeš, jer mi deluješ jako glup ili glupa trenutno. Ispeci pa reci, glasi stara dobra srpska.

I ranije ga napadali Podelio fotografiju Ratka Mladića

foto: Nemanja Nikolić

Veljko Ražnatović poznat je kao veliki patriota koji ceni tradicionalne vrednosti, a jedna njegova objava iz 2015. izazvala je veliku pažnju. Naslednik Željka i Svetlane Ražnatović je tada, dan posle Parade ponosa, objavio fotografiju nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića, kome se sudi u Haškom tribunalu. Brojne polemike povele su se oko ove fotografije, i dok su ga jedni osuđivali, drugi su podržali njegov stav, koji, uprkos svemu, tada nije izrazio rečima, već samo slikom.

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević/ Foto: Tamara Trajković, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track