LAŽNA LEZBIJKA! KEBINA ĆERKA SE PREDSTAVLJA KAO GEJ: Šta se dešava sa karijerom u Americi
Foto: Nemanja Nikolić, screenshot

Taša s dva lica

LAŽNA LEZBIJKA! KEBINA ĆERKA SE PREDSTAVLJA KAO GEJ: Šta se dešava sa karijerom u Americi

Stars -

Ćerka Dragana Kojića Kebe Nataša Kojić ni po koju cenu ne sme da napusti Ameriku, u kojoj živi od 2009. godine, jer ima status azilanta u postupku. Kako Kurir ekskluzivno saznaje, nekadašnja pevačica je aplicirala za dobijanje državljanstva kao pripadnica LGBT populacije. Iako javno pokazuje da nije orijentisana prema istom polu, Nataša je, zarad dobijanja papira, iskoristila pravo na azil koje u međunarodnom pravu podrazumeva pravo država da daju azil, pravo pojedinca da zatraži azil i pravo pojedinca da mu se odobri azil u slučaju da je na neki način ugrožen u svojoj zemlji.

foto: Facebook

Amerika nije u obavezi da odobri bez obzira na to da li je zahtev osnovan ili ne, osim u slučajevima kada se tražilac azila već nađe na teritoriji zemlje od koje traži azil, i to samo ako će mu život biti ugrožen ili će trpeti progon ukoliko se vrati u matičnu zemlju. Po nečijem savetu, sada se prijavila kao lezbijka, pa bi to trebalo da joj uspe, pošto u Srbiji, za razliku od SAD, nisu dozvoljeni gej brakovi, a to se u Americi tumači kao diskriminacija.

Kada je otišla u Ameriku, Kojićeva je imala stipendiju čuvenog univerziteta Berkli. U Srbiji je pevala muziku koju nije volela, a to je, prema rečima njene bliske prijateljice, radila samo da bi zaradila pare za studiranje na prestižnom univerzitetu. Bila je odličan student i sada se u Americi bavi komponovanjem muzike za filmove.

Delo njenih ruku je u mnogim američkim serijama i filmovima, između ostalog i u hororu "Coven". Međutim, ona i daje nema američke papire i ne sme da napusti Ameriku, pa je to jedini razlog zbog kojeg nije nijednom došla u Srbiju. Kada bi otišla iz Amerike, makar i na nekoliko dana, Nataša ne bi mogla da se vrati.

Postupak za koji je ona aplicirala je spor i dugo se čeka, a život u Americi je izuzetno skup. Prema našim saznanjima, Kojićeva je dala mnogo novca za advokate jer na sve načine pokušava da izgura državljanstvo SAD. Bilo je teških trenutaka, kada je jela jednu kiflu dnevno, a roditelji Olja i Dragan su joj finansijski pomagali. Oni su je nagovarali da se vrati u Srbiju, ali Nataša za to nije htela ni da čuje. Da bi plaćala sva dugovanja koja ima, ona je iznajmljivala stan koji je izdavala trećim osobama na dan. Osim toga, imala je i ozbiljne probleme sa bivšim dečkom, koji ju je prijavljivao policiji za uznemiravanje. S obzirom na to da je Kojićeva uzeta u zaštitu azila, ona može da boravi u Americi i dalje i da tamo legalno radi. Nataša ima kreditnu karticu, svoj auto, stan koji iznajmljuje. Ona se nada da će se i njen status uskoro rešiti i da će nakon toga svojim talentom dostići i koji stepenik više u karijeri. Inače, pored toga što piše filmsku muziku, Kojićka snima modne editorijale, statira i pojavljuje se u gledanim šou-programima, pa je pre nekoliko godina učestvovala u rijalitiju "Milioner mečmejker".

Pozvali smo Kebu, a onda mu poslali i poruku, ali se nije oglašavao, dok smo Nataši pisali preko Instagrama, ali odgovor nismo dobili.

Agonija

Prošle godine odbijena

Nataša Kojić se prošle godine nadala da će dobiti sve američke papire, jer se navršilo deset godina od njenog boravka na teritoriji te države, ali se to nije dogodilo. Iako su se stekli svi uslovi da aplicira, ona je u maju 2019. odbijena. Tada je imala želju da dođe u Srbiju, ali nije smela, jer bi isto kao i sada dobila trajnu zabranu ulaska u Ameriku. Prema nečijem savetu, sada se prijavila kao lezbijka i ne gubi nadu da će konačno moći da se pohvali da ima sve papire i da će moći posle toliko godina da dođe u Srbiju.

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić/ Foto: Nemanja Nikolić, screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track