Najnovije vesti

NIJE ISI UMRLA, OTIŠLA JE NA JEDNO OD SVOJIH BESKRAJNIH PUTOVANJA Kuma Isidore Bjelice potresnim rečima se oprostila
Foto: Marina Lopičić

Tuga

NIJE ISI UMRLA, OTIŠLA JE NA JEDNO OD SVOJIH BESKRAJNIH PUTOVANJA Kuma Isidore Bjelice potresnim rečima se oprostila

Stars

Poznata književnica Isidora Bjelica juče nas je napustila, u 52. godini, u Beogradu, a njena kuma, spisateljica Vesna Radusinović nije krila tugu zbog gubitka.

- Isidora je bila i biće deo mog bića. Proživele smo jedan čitav život u našem vlastitom Univerzumu u kojem su se spajale i preplitale ljubav, svađe, strasti, smeh, tajne i prepirke... Dok smo zajedno kuvale, pričale smo o životu, deci, prolaznosti i ama baš nikada o kraju, smrti i konačnosti naših postojanja - započela je Vesna o Isidori.

- Ne znam da li mi nedostaje, jer je za mene ona i dalje tu, u našoj ulici, na par koraka ... I uopšte nemam ideju da se ne možemo čuti svakog trena i nastaviti neki od naših beskrajnih noćnih razgovora... - dodala je Radusinovićeva kroz jecaje.

- Nije Isi umrla, samo je otišla na jedno od svojih beskrajnih putovanja i verujem da će i odatle uspeti da se javi. Naći će ona već neki način. Nadam se da je tamo više ništa neće boleti i da će opet biti ona nasmejana, luckasta, cinična, beskrajno šarmantna, ona baš posebna - moja kuma Isidora... A nas dve i naše turbulentne sudbine su stvarno bile priča za roman. Ne znam zašto je meni namenjeno da ga ispišem, ali znam da hoću. O njoj, za nju... I za sve vas koji ste je voleli - zaključila je književnica.

foto: Privatna Arhiva

Isidora je rođena 10. decembra 1967. godine u Sarajevu. Ona je 1986. godine objavila svoju prvu knjigu pod nazivom "Prvi probuđeni", za koju je dobila nagradu Književne omladine Jugoslavije, a nakon toga bestseleri su se nizali, dok je bila poznata kao neko ko nema dlake na jeziku. Bjelica je bila udata za 14 godina starijeg profesora dramaturgije i filmskog scenaristu Nebojšu Pajkića, a za sobom je ostavila i sina Lava Grigorija i ćerku Vilu Evanđelinu.

foto: Printskrin

kurir.rs/blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...