Najnovije vesti

KOLEGE I PRIJATELJI ŽELE DA SE OPROSTE UZ MUZIKU: Evo gde će biti sahranjen hrvatski muzičar Rajko Dujmić!
Foto: Printscreen/Youtube

tuga

KOLEGE I PRIJATELJI ŽELE DA SE OPROSTE UZ MUZIKU: Evo gde će biti sahranjen hrvatski muzičar Rajko Dujmić!

Stars

Hrvatski Muzičar Rajko Dujmić biće sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju. Grobno mesto među zaslužnim građanima porodici Rajka Dujmića ustupiće Grad Zagreb.

foto: Youtube screenshot HDS ZAMP

“Komisija predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog predloga gradonačelnik Grada Zagreba može doneti zaključak o dodeli zemlje za grobno mesto, čije troškove snosi Grad Zagreb”, rekao je za RTL Patrik Šegota, vođa Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.

Tu se nalaze grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i ostalih velikana. Troškove izgradnje grobnice i same sahrane pokriva porodica, a društvo hrvatskih kompozitora takođe je spremno da da svoj doprinos.

“To bi svakako bilo nešto što bismo mi podržali s obzirom na to da sasvim sigurno postoji veliki broj obožavatelja, prijatelja koji će idućih godina poželeti da posete Rajkov grob. Mislimo da bi bilo dobro da to bude mesto koje će lako naći na groblju”, rekao je Antun Tomislav Šaban, sekretar Hrvatskog društva kompozitora.

Inače, Rajkova porodica se odlučila na kremaciju koja će biti sledeće nedelje na zagrebačkom krematorijumu. Kolege i prijatelji hteli bi da se oproste od Rajka i uz muziku.

foto: Printscreen CMC

Kurir.rs / RTL.hr / M.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...