Najnovije vesti

ESTRADI KONAČNO SVANULO: Đani, Dejan i Dara imaju papire EU, a Sloba, Rada i Ćeranićka nastupaju po SRBIJI i REGIONU!
Foto: Sonja Spasić, ATA images, Damir Dervišagić

IMA POSLA

ESTRADI KONAČNO SVANULO: Đani, Dejan i Dara imaju papire EU, a Sloba, Rada i Ćeranićka nastupaju po SRBIJI i REGIONU!

Stars

Kada je sredinom marta uvedeno vanredno stanje, estrada je ostala bez posla. Ipak, izgleda da se sve polako vraća u normalu, pa neki od najtraženijih pevača nedavno su imali ili imaju zakazane nastupe u bliskoj budućnosti. 

foto: Printscreen Amidži šou

Najviše sreće imaju naši pevači koji poseduju papire država Evropske unije, te će jedino oni moći da nastupaju po Evropi. Među njima je Đani, koji ima nemačke papire, pa je pre nekoliko dana otputovao u Frankfurt. Folker će odatle slobodno moći da putuje u druge evropske države.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ziveli familijo moja🍻🍻🍻

A post shared by Djani (@djanimusic) on

- Familijo moja, konačno sam stigao u Frankfurt. Od danas ću da preletim sve zemlje Evrope. Ima da radimo, da pevamo i da se družimo - pohvalio se pevač.

foto: Printscreen/Ami Dži

I Dejan Matić će moći da drži koncerte po evropskim zemljama jer ima austrijske papire. On će biti smešten u Beču, odakle će putovati na destinacije gde ima zakazane nastupe. Pevač ima dogovorene nastupe od septembra pa do kraja godine gotovo svaki vikend.

foto: ATA Images

Dara Bubamara ima francuske papire, pa će od septembra početi da radi. Sad je na odmoru. Estradni menadžer Goran Lečić Leka potvrdio nam je da je zakazao nastupe nekim pevačima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#topciderac #pink #25years @slobaradanovic #beograd

A post shared by Goran Leka Lecic (@goran_lecic_leka) on

- Dogovoreni su nastupi Đanija, Dare Bubamare, Dejana Matića, Slobe Radanovića, Ćeme, Milene Ćeranić, Kaće Živković. Cena nastupa je ostala ista, s tim što ćemo imati razumevanja za vlasnike lokala - ukoliko bude lošija posećenost, manji pazar. Ako bude potrebno, snizićemo cenu - rekao je Leka i dodao:

foto: Printscreen Novo Jutro

- Trenutno po Evropi mogu da rade pevači koji imaju prebivalište u EU ili njihov pasoš. Drugi pevači rade po Srbiji, a vrlo mali broj je imao nastupe i u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Kod nas se zasad radi do 23 časa, uz određene mere kojih se svi pridržavaju - kaže Lečić za Kurir.

Među prvima povratnički nastup održao je Sloba Radanović. On je prošlog petka pevao na jednom beogradskom splavu. Radanović za nekoliko dana ima još jedan nastup, u Obrenovcu, a onda radi i dnevnu žurku na Zlatarskom jezeru, potom odlazi u Budvu.

foto: Printscreen/Premijera

Dan posle Radanovića, u istom lokalu nastupila je i Milena Ćeranić. Ovog vikenda u toj kafani zakazan nastup ima i Amadeus bend. Ćemo je pre nekoliko dana u Budvi radio dnevnu žurku.

Rada Manojlović je održala prvi nastup posle pet meseci pauze, i to u Zadru. Pozvali smo pevačicu da bi nam prenela utiske, ali se ona nije javljala.

foto: Damir Dervišagić

Dženan Lončarević imao je nastup u jednom baru u Ulcinju, a on je jedan od retkih koji je nastupao i tokom karantina. Pevao je na jednoj privatnoj proslavi u Crnoj Gori dok je još bio zabranjen ulazak u tu državu, ali su organizatori zabave platili privatni avion za njega.

foto: Damir Dervišagić

I Boban Rajović je radio u Crnoj Gori krajem juna. Pevač je nastupao u jednom budvanskom klubu. Na istom mestu Boban je nastupao i početkom avgusta, a uskoro će tamo otputovati i Cobi, jer ima zakazan nastup krajem meseca.

Ivan Milinković digao glas

Izdrži, legendo

Bivši pevač grupe Legende Ivan Milinković oglasio se zbog nemogućnosti da radi.

foto: Printscreen/TV Pink

- Kao esnaf direktno smo ugroženi. Više nego poželjno bilo bi da se nađe način da radimo. Uz sve mere opreza, na otvorenom, dok su letnji dani. Mi kao umetnici, naši saradnici sa porodicama, u teškoj smo situaciji. Ovo postaje agonija, kojoj se vremenski kraj ne nazire. Pitam se, kada dođu hladni i kišoviti dani, kakvi će tek problemi nastati?! Neophodno je napraviti strategiju za nastupe u zatvorenom prostoru (klubovi, restorani, koncertne dvorane) uz sve mere zaštite. U suprotnom, cela ova situacija nateraće ljude da se sami organizuju i ulaze u prekršaje. Život će vlasnike objekata, ugostitelje, poslodavce i sve ostale građane koji ne mogu da prihoduju naterati da svesno ulaze u prekršaje ukoliko država ne nađe rešenje po ovom pitanju - rekao je Ivan u zvaničnom saopštenju.

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...