Zdravko Čolić: Apsolutni vlasnik titule zvezda za sva vremena
Foto: Promo

Zdravko Čolić: Apsolutni vlasnik titule zvezda za sva vremena

Stars -

Muzički velikan, koga vole sve generacije, Zdravko Čolić primio je najznačajniju radijsku nagradu kod nas - Naxi Zvezdu za sva vremena, koja svedoči o njegovoj neprolaznosti i popularnosti širom bivše Jugoslavije.a

Od kako se dodeljuje, nagrada “Naxi Zvezda” sinonim je za najveće muzičke zvezde i stvaraoce čiji rad je obeležio prethodnu godinu. Sa željom da inspiriše i podstakne, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u “Naxi Zvezdu” - jedinu radijsku nagradu u regionu. Priznanje se dodeljuje u više kategorija, a priznanje Naxi zvezda za sva vremena govori o bezvremenskom značaju pojedinaca, čiji je sveukupni rad postao deo nasleđa generacija.

Kada je Zdravko Čolić u pitanju, ovo priznanje dolazi u trenutku kada se u istoriju domaće muzike upisao kao prvi izvođač sa ovih prostora koji je održao šest uzastopnih koncerata u Areni u Beogradu. Pesme Zdravka Čolića čine samu srž domaćih radio stanica, a on sam kaže da je radio najvažniji za pevače.

- Radio je za pevače najvažniji mediji. Kada te radio "zavrti", to je jako važno. Ako vas radio pušta, onda možete da se nadate i daljim uspesima u karijeri - istakao je popularni Čola.

foto: Promo

Kada je u pitanju nagrada "Naxi zvezda za sva vremena", Zdravko ističe da ga nagrade uvek motivišu, ali da mu je ova posebno draga jer ga asocira na početke i podseća ga na prve festivale i nastupe.

- Ovo je nagrada koja se tiče cele moje karijere. Srećan sam stvarno! Ovakvo priznanje te još više obavezuje. Dobijajući ovu nagradu prisećam se i podsećam početaka svoje karijere, prvih festivala, prvih ploča... Hvala vam puno za ovu nagradu. Svako priznanje inspiriše, posebno ako znam da dolazi od publike - kaže Čolić.

- Ova nagrada sasvim sigurno zasluženo ide u ruke čoveku, koji je sastavni deo Naxi radija. Njegove pesme slušamo u svakom satu, radujemo se kada ga vidimo, uvek idemo na njegove koncerte i istinski ga obožavamo. Sigurna sam da je, na ovaj način, ispunjena i želja slušalaca da ovim najznačajnijim priznanjem nagradimo Zdravka Čolića - istakla je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

foto: Promo

Zdravko Čolić je nesumnjivo sinonim za trajanje i najveću popularnost koja se može dostići na našim prostorima. Objavio je petnaest albuma, prvi je koji je održao čak tri koncerta na "Marakani", 2011. godine održao je koncert na Ušću pred više od 100,000 ljudi, a Arenu u Beogradu je rasprodato devet puta. Do ovog broja rasprodatih koncerata u Areni došao je krajem 2019. godine, kada je na ovom mestu nastupio čak šest puta za redom. Zbog ovoga su ga slušaoci Naxi radija nagradili i priznanjem "Naxi Zvezda za koncert godine".

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track