PRVI POSAO BIVŠE PEVAČICE GRUPE KOLONIJA: Indira Levak nastupala na sahranama!
Foto: Printscreen/Ig

NEOBIČNO

PRVI POSAO BIVŠE PEVAČICE GRUPE KOLONIJA: Indira Levak nastupala na sahranama!

Stars -

Indira Levak, nekadašnja pevačica Kolonije, stekla je slavu u Hrvatskoj i na Balkanu kao dens izvođač sredinom devedesetih, ali to nije bio njen prvi posao. Još kao tinejdžerka je znala da će muzika biti njen životni poziv i tome se u potpunosti posvetila. Dok je pohađala nižu muzičku školu u rodnoj Županji, gde je svirala klarinet, Indira je postala član Županijskog orkestra limene glazbe, s kojim je nastupala na raznim proslavama. Između ostalog, oni su često bili pozivani da gostuju na sahranama, odnosno da muzikom isprate pokojnike. Prema pisanju hrvatskog lista 24 sata, Indira je zahvaljujući tome zaradila prvi novac, da bi kasnije počela da radi u opštinskoj upravi.

foto: Printscreen/Instagram

Sakupljala je novac od plate više od dve godine da bi uložila u muziku, a da pritom nije imala pojma kako će realizovati svoj cilj. Slučajno je srela Borisa Đurđevića i Tomislava Jelića Kamenog, koji su bili radijski voditelji i producenti, pa su joj oni predložili da zajedno snime singl. Tako je nastao album "Colonia project" 1996, na kojem je bila pesma "Sve oko mene je grijeh", koja ih je vinula u sam vrh muzike scene Hrvatske.

foto: Kurir

Potom su njih troje odlučili da svom bendu daju naziv Kolonija i tako su nastavili karijeru sve do 2017, dok Indira nije odlučila da postane samostalni umetnik.

foto: Kurir

Kurir.rs/ I. E./ Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track