MIŠA ALEKSIĆ IZ RIBLJE ČORBE U BOLNICI ZBOG KORONE: Dobio upalu pluća, sad prima terapiju
Foto: Tamara Trajković

ZARAŽEN

MIŠA ALEKSIĆ IZ RIBLJE ČORBE U BOLNICI ZBOG KORONE: Dobio upalu pluća, sad prima terapiju

Stars -

Bas gitarista rok grupe "Riblja čorba" Miša Aleksić (67) zaražen je virusom korona i u petak je smešten u Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa".

Tamo je smešten posle nekoliko dana samoizolacije kod kuće, na insistiranje i urgiranje menadžera Baneta Obradovića, koji je proletos i sam preležao kovid 19.

"Bio sam pozitivan na PCR testu i dva, tri dana sam bio kod kuće, misleći da će mi biti bolje uz vitamine i adekvatnu ishranu", kaže Miša Aleksić.

foto: Dragana Udovičić

"Međutim, dobio sam visoku temperaturu koja nije htela da spadne ispod 39 stepeni, a skener pluća pokazao je da imam pneumoniju, zbog čega sam sada na bolničkom lečenju. Upala pluća je najopasnija kod korone", rekao je on.

Aleksić kaže da se oseća dobro, mada je telefonski razgovor često prekidao kašalj. O osoblju KBC "Bežanijska kosa" ima samo reči hvale:

"Osoblje je divno, sve medicinske sestre i doktori su ljubazni prema svakom pacijentu. Evo, baš mi je malopre jedna sestra ponudila duplu večeru. Počeo sam da primam terapiju. Iskreno se nadam da ću ovde ostati 10 do 15 dana, a onda biti pušten kući. Međutim, reč lekara je presudna", kaže on.

foto: Tamara Trajković

Kurir.rs/K.Đ/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja