Najnovije vesti

TOKAN JE KAŠLJAO DUGO, PREKASNO SE JAVIO LEKARIMA: Darko Filipović kroz suze ispričao šta su sve doktori radili da spasu Bojana
Foto: Printscreen, Dragana Udovičić

Tuga

TOKAN JE KAŠLJAO DUGO, PREKASNO SE JAVIO LEKARIMA: Darko Filipović kroz suze ispričao šta su sve doktori radili da spasu Bojana

Stars

Nakon smrti bubnjara Tokana iz Amadeus benda, oglasio se Darko Filipović: Dugo se borio sa kašljem, prekasno se javio lekarima...

Bojan Zlatanović Tokan (45), Bubnjar muzičkog sastava „Amadeus bend“, preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dr Dragiša Mišović“.

Njegov najbliži saradnik Aleksandar Stanimirović, poznatiji kao Aca Amadeus, jedva je izustio nekoliko rečenica.

Bio je na respiratoru već 8-9 dana, pre toga je bio na neinvazivnoj terapiji kiseonikom. Bilo mu je sve gore i gore. Juče u 9.20 sati se to desilo. Zahvaljujemo osoblju i direktoru bolnice "Dragiša Mišović", dali su sve od sebe da ga spasu. Nije mu bilo pomoći. On će nastaviti da živi sa nama kroz "Amadeus bend" - rekao je Aca.

foto: Marina Lopicic

Pevač Darko Filipović, koji se sa Tokanom družio više od 30 godina, ne može da dođe sebi zbog gubitka prijatelja, sugrađanina, komšije, kolege...

- Besan sam i ljut, a ne znam koga da krivim - rekao nam je Darko kroz suze i dodao: Tokan je kašljao dugo, ali nije želeo da ide kod lekara. Sam je, na svoju ruku, pio lekove kod kuće. Rekao sam mu da ode na pregled, da se ne šali, ali on to nije shvatao ozbiljno, kao što je sve u životu shvatao olako i kroz šalu. Bio je najbolji i najduhovitiji čovek koga sam poznavao. Voleo je sve ljude i njega su svi voleli - kroz suze nam je rekao Darko.

foto: Dragana Udovičić

- Kada je konačno odlučio da se javi lekaru, nije bilo mesta u beogradskim bolnicama, pa su ga smestili u Požarevac. Tamo je proveo neko vreme, ali nakon što se situacija pogoršala, prebacili su ga u Beograd, u bolnicu „Dr Dragiša Mišović“. Odmah su ga priključili na kiseonik, ali se stanje veoma brzo pogoršavalo. Temperatura je rasla, sve je teže disao - priča Darko Filipović.

- Pre desetak dana su ga priključili na respirator. Doktori su učinili sve, pa i nemoguće. Prema njemu su se ponašalikao prema predsedniku. Sve što je postojalo kao opcija, urađeno je. Otvarali su ga, čistili pluća, ugradili drenove, od lekova su mu dali sve što postoji, a koristi se u borbi protiv koronavirusa... Nažalost, nisu uspeli - rekao je Filipović kroz suze.

Bojan Zlatanović Tokan rođen je 20.10.1975. u Leskovcu. Svirao je bubnjeve i pevao. Završio je srednju muzičku školu. Jedno vreme je živeo i radio i u Americi. Poslednje godine svog života živeo je u Beogradu. Bio je suprug i otac.

foto: Instagram Printscreen

kurir.rs/alo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja