TREBA DA PAMTIMO LEPE TRENUTKE, A SVIMA NAM JE OSTALA ZASTRAŠUJUĆA SLIKA: Lav otkrio kako porodica živi nakon Isidorine SMRTI
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

TUŽNO

TREBA DA PAMTIMO LEPE TRENUTKE, A SVIMA NAM JE OSTALA ZASTRAŠUJUĆA SLIKA: Lav otkrio kako porodica živi nakon Isidorine SMRTI

Stars -

Prošla su četiri meseca od smrti spisateljice Isidore Bjelice, a njen sin Lav Pajkić otkriva koliko su se od tada promenili životi njegovog oca Nebojše, sestre Vile i njega samog.

On je istakao da se vratio u porodični stan.

foto: Printscreen/Instagram

"Posle majčine smrti vratio sam se u porodični stan. Dokle će tako biti, videćemo. Izolovan sam od oca i sestre često, čisto preventivno. Nebojšu moramo da pazimo, u rizičnoj je grupi zbog godina ali i zato što je dijabetičar, svaki dan prima insulin, a osim toga, on je i pušač", ispričao je Lav, pa dodao:

"Lakše je kad smo svi zajedno. Oporavljamo se od gubitka zajedno i imamo priliku da sagledavamo situaciju u kojoj smo skupa. Bitno je da ne budemo odvojeni i usamljeni, najgore je kad je čovek usamljen. Može se reći da je to emotivno-strateški potez. Nebojši je najteže. Kroz poslednje stadijume bolesti je prolazio sa mamom, a i toliko godina su bili u braku."

foto: Printscreen/Premijera

"Vila i ja imamo obaveze pa smo preokupirani nekim drugim stvarima i ne razmišljamo non-stop o gubitku. Nebojša je u penziji, sam je i non-stop razmišlja o tome. Zato je dobro što smo svi zajedno. Vila studira, a uskoro bi trebalo da počne da radi. Isidora je poslednje dane života provela u roditeljskom domu što je bila odluka logističke prirode, jer je naš porodični stan na poslednjem spratu zgrade bez lifta", dodao je Lav.

"Kada je išla na preglede, veliko je mučenje za nju bilo da se popne na poslednji sprat stepenicama, pa sam je često nosio u naručju. To je trajalo neko vreme, pa smo iznajmili stan u prizemlju u centru grada, kako se ne bi mučila više. Tu je provela većinu vremena. Bilo je strašno gledati kako je mama svaki dan bliže smrti", rekao je Lav, pa dodao:

"Koliko god da se čovek priprema za to, i zna da to dolazi, opet je veliki šok. Iako znam da bi trebalo da pamtim lepe trenutke, ostala mi je zastrašujuća slika, kao i svima u familiji."

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/K.Đ/Story

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track