Najnovije vesti

BOŽJI DAR IMAŠ ILI NEMAŠ! TEŠKO JE ODRŽATI SE U MORU ISTIH: Čola otkrio tajnu USPEHA, progovorio o mlađim kolegama i PORODICI!
Foto: Dragana Udovičić

IZNEO PRIVATNE DETALJE

BOŽJI DAR IMAŠ ILI NEMAŠ! TEŠKO JE ODRŽATI SE U MORU ISTIH: Čola otkrio tajnu USPEHA, progovorio o mlađim kolegama i PORODICI!

Stars

Zdravko Čolić, najveća regionalna muzička zvezda, otkrio je šta ga pokreće, kako ispunjava dane pozitivom u ova teška vremena.

Pevač je objasnio i šta je ključ njegovog uspeha.

Šta je to što Vas motiviše da uvek budete na putu kvaliteta?

- Motivišu me publika i ljubav prema muzici. Kada na samom početku karijere publika dâ sud i navija za tebe, onda si svakom novom pesmom odgovorniji prema ljudima koji te vole i podržavaju. A to podrazumeva da si konstantno pred izazovom da ostaneš na istom ili boljem nivou, dosledan sebi i svojoj muzičkoj priči.

Koliko je Vama porodica pomogla podrškom u karijeri kojom se retki mogu pohvaliti?

- Vrlo rano sam pokazao interesovanje za muziku. Po celu noć sam ostajao uz Radio Luksemburg, slušao hitove s top-lista. Moj otac, kada je to video, našao mi je profesora gitare. Nisu imali ništa protiv mog bavljenja muzikom, važno im je bilo samo da završim školu i da imam hleb u rukama. Govorili su mi da je fakultet viza za budućnost. Istovremeno sam nastupao na festivalima i polagao ispite. Tako da je definitivno bitna podrška porodice, tada majke i oca, a sada supruge i dece.

foto: Vladimir Šporčić

U vremenu užurbanosti, u kojem je veoma teško naći vreme za sebe, koji je Vaš recept za dan ispunjen pozitivnom energijom?

- Čovek dok je zdrav može sve. Uvek me je vodila pozitivna energija kroz život i to nema veze s godinama ili vremenom u kojem živimo. Uvek se trudim da nađem vremena za sebe, da razmišljam u tišini. Volim da sam u prirodi, da trčim ili šetam. Zapravo, svakodnevno se trudim da što više vremena provodim na svežem vazduhu.

Svoju karijeru gradili ste isključivo kvalitetnim i požrtvovanim radom, ostali ste bez izlaganja Vašeg privatnog života javnosti. Smatrate li da je upravo to ključ Vašeg dugogodišnjeg uspeha?

- Vaspitanje koje nosim iz kuće me je oblikovalo, nisam pravio skandale, polako i sigurno sam gradio karijeru. A verujem da je glavno moje oružje pozitivna energija koju pokušavam da prenesem glasom i svojim izrazom. Svakako da bez rada i posvećenosti nema ni uspeha, a publika to vrlo dobro zna da proceni i oseti, pa i nagradi.

U današnjem vremenu, jedan od najvećih izazova predstavlja roditeljstvo. Kao roditelj, šta biste istakli najvažnijom vrednosti kojom treba učiti našu decu?

- Supruga Aleksandra je ta koja je više posvećena vaspitanju naše dece, ja sam mnogo popustljiviji. Ali, bez obzira na tu činjenicu, trudim se da vaspitanje ne trpi kao ni tradicionalne vrednosti na kojima počiva moja porodica. Porodica je osnovna ćelija društva, zato je moramo negovati. Iako živimo u trubulentnom i brzom vremenu, deci je potrebna pažnja da izrastu u dobre i kvalitetne ljude.

foto: Dragana Udovičić

Sa sigurnošću možemo reći da Vam godine prijaju, mladolikost i energija koju vidimo su zaista nešto što očarava. Koja je Vaša tajna za zdrav i aktivan život?

- Najviše volim da budem u prirodi, da se osamim. Opuštaju me duge šetnje. Dobar i ispunjen život čine i porodična i prijateljska druženja, putovanja, nastupi, kojima se uvek neizmjerno radujem, pročitane knjige, odgledane predstave, filmovi... To je sve znak da si ostavio sebe u nečemu. Naravno, neizostavno je i stvaranje novih pesama. Koliko je želja, toliko je i obaveza.

Mnogo je mladih umetnika koji tek počinju svoju karijeru. Koji savet biste im dali za kvalitetan rad i kako opstati na današnjem estradnom nebu?

- Bojim se da je u današnje vreme, kada je sve instant, mnogo teže opstati. Možda je lakše postati zvezda zahvaljujući internetu i dostupnosti, ali teško je održati se u moru sličnih. Božiji dar imaš ili nemaš. Nema tu nekog plana. Možeš se baviti muzikom celog života, ali, kakav ćeš imati uspeh, to je u Božijim rukama.

Šta za Vas predstavlja kvalitetno ispunjen dan?

- Kada nisam na nastupima, vodim veoma miran život i tada i mogu da uživam u svom slobodnom vremenu, u jutranjoj kafi, druženju sa prijateljima, boravku u studiju. A volim često i da uzmem gitaru i zasviram, i to me opušta.

Zdravko je za kraj otkrio šta svima želi za Novu 2021. godinu.

- Želim svima zdravlja, pre svega, i da pobedimo ovu pošast koja nas je zadesila. Da smo u 2021. svi dobro, da živimo u miru i blagostanju i da se volimo. I naravno, da se veselimo, uživamo u dobrim pesmama i da smo: Uvek na putu kvaliteta.

foto: Filip Plavčić

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/K.Đ/Azra.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja