Najnovije vesti

PEVAČI DOBILI PO 90.000 OD DRŽAVE: Novčana pomoć od Ministarstva finansija za Gavrilovića, Bulata, Sneki...
Foto: Printscreen

MINIMALAC

PEVAČI DOBILI PO 90.000 OD DRŽAVE: Novčana pomoć od Ministarstva finansija za Gavrilovića, Bulata, Sneki...

Stars

Muzičari i pevači jesu, kao i mnogi drugi ljudi, pogođeni pandemijom koronavirusa i zbog toga im je država pritekla u pomoć. Mesecima ne nastupaju, a troškovi se nagomilavaju, pa su se mnogi od njih i javno žalili zbog toga.

Ovu finansijsku pomoć od države dobili su brojni izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove. Dragiša Golubović, predsednik Semusa, potvrdio je ova saznanja Kurira.

Dragiša Golubović
foto: Damir Dervišagić

- Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima. Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti - ljubazno nam je odgovorio Golubović.

Marko Bulat, Dart Vejder
foto: Damir Dervišagić

Ivan Gavrilović nam je otkrio da mu je ova pomoć u doba pandemije mnogo značila i da je veoma zahvalan Sindikatu što se bori za pevače koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Ivan Gavrilović
foto: Printscreen/Instagram

- Tačna vam je informacija. Moram da pohvalim Semus i njegovog predsednika. Dobili smo od njih po 90.000 dinara, to nekom znači, a onom ko zarađuje puno možda i ne znači. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akcija - istakao je vlasnik hita "200 na sat".

Kurir.rs/ Aleksandar Panić/ Foto: Pritnscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja