HASAN DUDIĆ OTKRIO POSLEDNJU ŽELJU RAMADANOVSKOG: Džej mi je tražio da mu pomognem da dobije nacionalnu penziju!
Foto: ATA Images

NEOSTVARENA ŽELJA

HASAN DUDIĆ OTKRIO POSLEDNJU ŽELJU RAMADANOVSKOG: Džej mi je tražio da mu pomognem da dobije nacionalnu penziju!

Stars -

Nekoliko dana pre nego što je preminuo, Džej Ramadanovski je imao jednu želju - da dobije nacionalnu penziju. Pokojni pevač je tada pozvao svog kolegu Hasana Dudića kako bi mu pomogao oko papirologije i uputio ga kome da se obrati.

Džej Ramadanovski
foto: Tamara Trajković, Damir Dervišagić

Ovu informaciju otkrila nam je i Džejova dobra prijateljica Zlata Petrović, koja je u nedavnom intervjuu za Kurir rekla kako su izgledali njegovi poslednji dani. Skrhana bolom, pevačica nam je ispričala da se desetak dana pred njegovu smrt čula sa Ramadanovskim i da joj je tražio broj telefona njenog bivšeg muža Hasana Dudića.

Zlata Petrović, Džej Ramadanovski
foto: Printscreen, Damir Dervišagić

- Džej me je zvao deset dana pred smrt i pevao mi. A nismo se mi stalno čuli, ali tako je valjda namešteno. Kao da je pesmom hteo da se oprosti sa mnom. Nije bilo ni onoga: "Gde si, Zlato, kako si?" Čim sam se javila, počeo je da peva. Posle nekih pola sata, javila mi se Andrijana i rekla: "Izvini, Zlajka, molim te", a ja njoj na to kažem: "Ma šta mi se izvinjavaš, on je moja ljubav, moje srce, uživala sam." Tada su mi tražili broj Hasana Dudića. Dala sam im - rekla nam je tada Zlata.

Hasan Dudić
foto: Nemanja Nikolić

Mi smo kontaktirali s njenim bivšim suprugom, koji nam je potvrdio ovu informaciju i rekao da mu je Ramadanovski tada otkrio svoju poslednju želju.

Hasan Dudić
foto: Nemanja Nikolić

- Jeste, Džej me je zvao nedelju dana pred smrt. Bio je raspoložen, ali nije zvučao dobro. Rekao mi je da želi da konkuriše za nacionalnu penziju, a kako sam ja u toj priči, razumem se u materiju, pitao me je da mu objasnim šta mu treba od papirologije. Kada sam mu objasnio, nastavio je sa potpitanjima, nije znao ni gde, ni kome treba to da podnese. Obećao sam da ću da se založim za njega, da učinim sve što je u mojoj moći da mu pomognem da ostvari tu želju. Ali nije stigao ni da započne sa tom realizacijom. Eto, to mu je bila poslednja, ali neostvarena želja - rekao je Hasan za Kurir. Na pitanje zašto je baš njega tražio, Dudić nam je otkrio da mu se kolege često obraćaju kada su u pitanju prava umetnika.

Džej Ramadanovski
foto: Tamara Trajković, Damir Dervišagić

- Ja sam neko ko se bori kako za prava nacionalnih manjina, tako i za prava umetnika. U tome sam godinama, razumem se u pravne i ostale zavrzlame. Kad god nekome od kolega treba neki savet o pravima izvođača, kada su u pitanju žalbe, zahtevi, zovu mene. To je znao i Džej, pa me je zvao - kaže Hasan i dodaje:

Džej Ramadanovski
foto: Dragana Udovičić

- Džej je znao da više ne može da peva kao pre, da nastupa, pa je želeo da se osigura finansijski, ali i da osigura svoju porodicu. Samo o tome je pričao, ništa drugo nije spominjao osim svojih ćerki i Andrijane, da želi da ih obezbedi... Nije uspeo. Jako mi je žao, bio je duša od čoveka, ljudina - završava Hasan. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Andrijanom, ali ona nije odgovarala na broj poznat redakciji.

Doprinose plaćao u Beču

Džej primao 1.500 evra penzije

Nakon što je u Beču pre tri godine imao operaciju srčanih zalizaka, a kako je godinama plaćao porez i socijalno osiguranje u Austriji, Džej je dobio i više nego dobru penziju od 1.500 evra. Njegova bivša žena Nada Ramadanovski ispunjava sve zakonske uslove da je nasledi, a advokatica Nevena M. Marković iz kancelarije Gvozdena Grgura pojasnila nam je detalje.

Džej Ramadanovski, Nada Ramadanovski
foto: Printscreen

- Porodična penzija pripada udovici u punom iznosu ako su ispunjeni sledeći uslovi: brakorazvodna presuda sadrži izreku prema članu 61, stav 3 Zakona o braku, odnosno da je tužilac isključivi ili pretežni krivac za poremećaj braka, zatim ako je brak trajao najmanje 15 godina i ako je udovica u trenutku nastupanja pravosnažnosti brakorazvodne presude napunila 40 godina života. U slučaju da su ova tri uslova ispunjena, udovica ostvaruje pravo na porodičnu penziju u punom iznosu - zaključila je ona.

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: ATA Images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track