POLA STANA U STAKLU, ŠMINKERNICA, SVE SAMI LUKSUZ! Ana Bekuta u ovom PENTHAUSU na Vračaru uživa sa Mrkom i slavi BOŽIĆ
Foto: screenshot Pink tv

kreću u nove pobede

POLA STANA U STAKLU, ŠMINKERNICA, SVE SAMI LUKSUZ! Ana Bekuta u ovom PENTHAUSU na Vračaru uživa sa Mrkom i slavi BOŽIĆ

Stars -

U domu pevačice Ane Bekute sve je odavno spremno za dolazak Božića.

Zdravstveno stanje emotivnog partnera, političara Milutina Mrkonjića, koji se lečio kao kovid pacijent, nije joj pokvarilo pozitivna razmišljanja. Milutin je napustio bolnicu, te poznati par sada spokojno uživa u svom domu.

Pevačica 2020. godinu želi što pre da zaboravi, ali u novu je krenula sa naučenim lekcijama iz prethodne. Još sredinom decembra ona je dom okitila brojnim ukrasima, velikom jelkom i sve podredila praznicima. Velelepni stan uredila je sa posebnim stilom, te je gotovo pola stana u staklu, a prostrana terasa omogućava da kafu može da pije na nekoliko strana sveta, što Ana i čini, a posebno u tome uživa sa unucima Sonjom i Brankom Polić.

Zeleni tonovi preovladavaju kada je reč o nameštaju, a koliko je pedantna govori činjenica da sve drži na svom mestu, a da je u kuhinji sve sređeno cakum-pakum. Zanimljivo je da u jednom delu stana ima svoj kutak gde se nalazi veliki broj nagrada, ali i šminkernica gde se muzička umetnica sprema kada odlazi na neke događaje. Milutin u jednom delu stana ima fotelju u kojoj samo on sedi, pored se nalazi stočić gde je odloženo nekoliko daljinskih upravljača, a ispred njega TV na kojem redovno prati društveno-političke emisije.

- Na globalnom planu da što pre zaboravimo sve ovo što nas je snašlo. S tim u vezi bih rekla da sam iz svega toga pokušavala i pokušavam i dalje da izvučem najbolje. Nekako da se dočekam na noge. Bez obzira na to što nisam radila, što su nastupi presečeni u martu, da iz cele te situacije izvučem pouke, da se više okrenem sebi, porodici, deci, prijateljima. Posvetim se zdravijem načinu života, čitam knjige, gledam serije i radim sve ono što mi je nedostajalo svih ovih četrdeset godina koliko sam u ovom poslu - priča Ana i priseća se kada je 1980. godine imala prvi pevački angažman, te da je od tog momenta do danas pevala od Australije, preko Amerike, Evrope i naravno Balkana, ali nikada nije napravila pauzu kao ove godine.

Ana Bekuta
foto: Pritnscreen/Prva tv

- Za četrdeset godina ovo su mojih 365 dana odmora, koji su mi bili preko potrebni. Naravno toga sam bila svesna tek onda kada je to počelo i kada sam shvatila da pronalazim stvari gde ću se uposliti i gde neću misliti na ovo opšte ludilo. Uspevala sam, pošlo mi je za rukom. Kažu mi „meni je dosadno kod kuće“, meni uopšte nije, uvek sebi nađem zanimaciju. Izvučem neki posao. Zapravo sve ove godine utehu sam nalazila u radu - priča Ana, a onda se povela priča o covidu 19.

- Naravno, u početku smo svi bili preplašeni količinom informacija koje su stizale. Neke su bile tačne, neke netačne, to neznanje plaši čoveka i daje nekakvu neizvesnost. Zahvalna sam što sam satkana tako da uvek iz lošeg stanja pokušavam da iznađem nešto dobro - iskrena je umetnica.

- Stvarno smo bili rasterećeni i slobodni sa vremenom. Lagano smo snimali sve te emisije i mislim da se taj duh oseća kroz sve ove emisije što idu do 18. januara kada počinjemo ponovo snimanje. Naravno, ako sve bude u redu - kaže Bekuta.Zanimljivo je da smo godinama u oktobru ili novembru odlazili na Anine koncerte u Sava centru, ali to ovog puta nije bio slučaj.

- Nedostaje mi publika. Jedva čekam da uzmem mikrofon i da se družimo kao nekada. Sada bih mogla da krenem da pevam do jutra, toliko se nakupilo energije za pevanje i želje za druženjem. Jedva čekam da se sve odobri i postane normalno. Naime, mi smo koncert sa oktobra pomerali na decembar, sada smo to uradili za maj, iskrena je Ana.

Ana Bekuta
foto: Pritnscreen/Prva tv

- Možda svega jednom da sam sedela kod kuće. Praktikujem da je dočekam na nogama jer to znači da će cela biti radna.

Iako je zagazila u sedmu deceniju, Ana vodi vrlo aktivan život.

- Nisam u sporijem ritmu. Na svu sreću, trudim se da svoju fizičku kondiciju održavam. Vežbam, treniram, dugo šetam. Ne bih mogla da kažem da me nešto usporava, sve je okej. Služi me zdravlje, što je najvažnije. Verujem da mi tek predstoje neki blistavi momenti – poručuje Bekuta i otkriva šta priželjkuje kada je karijera u pitanju:

Ana Bekuta
foto: Pritnscreen/Prva tv

Pred zdravlja na spisku njenih želja za 2021. godinu nalazi se i:

- Boljitak za sve ljude ovog sveta, to bih želela da se desi. Izmoždeni smo i izmučeni u protekloj godini i mnogo malo osmeha primećujem na ljudima. Svi su u depresiji, želim da kolektivno ozdravimo i budemo bolji ljudi.

Najlepših devet godina života sa Milutinom

Sa izabranikom Milutinom Mrkonjićem proslavila je 26. novembra devet godina zabavljanja. Na pitanje kako bi opisala skoro deceniju zajedničkog života, kaže:

- Devet bajnih, najlepših godina u mom životu. Bez obzira na sve okolnosti u mom životu, ja sam dobila taj moj dugo očekivani mir u ljubavi sa Milutinom – priča Bekuta, dok mi dodajemo da Mrka slovi za muškarca koji voli mnogo da priča, te kako se ona bori sa tom njegovom energijom, kaže:

- Ne borim se. Pustim ga. To je nepresušni vulkan sa kojim ne treba da se borite, već da pustite da isteče i da uzmete vi reč.

Milutin Mrkonjić, Ana Bekuta
foto: Privatna Arhiva

kurir.rs/blic

BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track