ZBOGOM MORNARU I NEKA TE NOSI MORE Šako Polumenta se dirljivim rečima oprostio od Balaševića: Plivaćemo večno u moru tvojih pesama
Foto: Damir Dervišagić, Stefan Stojanović

tuga

ZBOGOM MORNARU I NEKA TE NOSI MORE Šako Polumenta se dirljivim rečima oprostio od Balaševića: Plivaćemo večno u moru tvojih pesama

Stars -

Veliki kantautor Đorđe Balašević je preminuo 19. februara 67. godini. Mnogi su se oprostili od njega emotivnim rečima, a pevač Šako Polumenta se dirljivom porukom oprostio od Balaševića na svom Instragram profilu, a ove tužne reči pogađaju pravo u srce.

- Đole nas. Umetniče, knjizevniče i uzoru vremena u kom sam svoju mladost i muziku stvarao. Stvorio sam svoje standarde koje sam puno puta nametnuo zahvaljujući tebi i vremenu kom si svima nama pričao... pogotovo, temom, tekstovima i slikom koja oslikava budućnost koja nažalost dođe i po tebe. Odnese baš sad kad si nam trebao da nas podigneš sve svojom pobedničkom snagom koju si pokazao više puta dok su lomili tvoje bagreme i udarali na tvoju "Jovana Cvijića " 21 . Zbogom mornaru i neka te nosi more, a mi ćemo plivati večno u moru tvojih pesama pa i često zalivati " po neki mornar mozda ostane bez lađe ali bez mora to je izuzetan peh"! - završio je Šako.

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Pre nekoliko dana izvor blizak porodici otkrio je da se kantautor oseća dobro i da se šali sa lekarima, međutim, po poslednjim informacijama slavni Vojvođanin preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu.

Novi Sad, Đorđe Balasevic
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track