KO JE VIŠE MRZEO I DALJE PLJUNUO BIO JE HADŽIJA: Neda Ukraden pevala je sa Balaševićem BEĆARAC, kroz suze se setila pevača
Foto: Printscreen/Prva TV

sećanje na velikog umetnika

KO JE VIŠE MRZEO I DALJE PLJUNUO BIO JE HADŽIJA: Neda Ukraden pevala je sa Balaševićem BEĆARAC, kroz suze se setila pevača

Stars -

Neda Ukraden progovorila je o smrti svog kolege Đorđa Balaševića.

Pevačica se prisetila vremena kada je nastupala sa Đorđem, sedamdesetih godina, a u jednom trenutku krenule su joj suze dok je govorila.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Prva TV

"Napustio nas je još jedan u nizu sjajnih likova, čovek koji je značio u celom regionu, čovek čije su pesme bile univerzalne teme, širio je ljubav i na šeretski način pričao gorke istine. Ja sam imala tu sreću, sretali smo se po raznim koncertima i sjajnim emisijama, posebno "Tobogan". Sreli smo se i otpevali jedan bećarac. Mogu samo da izjavim saučešće njegovoj porodici, ovaj region izgubio je jednog sjajnog autora. Izgubio je da ga prati uživo, ali njegove pesme će živeti. Slava mu. Nažalost, sahrana je bila u porodičnom krugu, ali nije bitno pojaviti se tamo, bitno je šta u duši osećaš", pričala je Neda.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Prva TV

"Priča se druga priča 30 godina. Đole je radio na jedan divan način, propovedao je ljubav i poštovanje. Đole zaslužuje poštovanje. Dopada mi se što ne samo da je bio kantautor, već čovek koji je imao stav. Njegovi intervali između pesama bili su zanimljiviji nego pesme. I to je bilo skrajnuto svih tih godina. Ko je više mrzeo i dalje prljunuo je bio hadžija. Đole apsolutno zaslužuje najveće moguće poštovanje, a sigurno će ostati u sećanju svima. On je bio specigifičan i nemoguće je ne znati šta je pevao. Pričao je neke divne istine u tim pesmama", zaključila je Neda u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević
foto: Stefan Stojanović, Dragana Udovičić

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track