TAKMIČARKA DISKVALIFIKOVANA IZ ZVEZDA GRANDA JER JE UPADALA U REČ ŽIRIJU: Vanja tvrdi da su je pojedini psihički zlostavljali!
Foto: Printscreen Youtube

NEVIĐENI SKANDAL

TAKMIČARKA DISKVALIFIKOVANA IZ ZVEZDA GRANDA JER JE UPADALA U REČ ŽIRIJU: Vanja tvrdi da su je pojedini psihički zlostavljali!

Stars -

Muzički šou "Zvezde Granda" doživeo je pravi fijasko i lavinu negativnih komentara gledalaca nakon što je produkcija odlučila da diskvalifikuje takmičarku iz Banjaluke Vanju Knežević.

Povod za to je što je kandidatkinja podržala negativne komentare na račun pojedinih članiova žirija na svom Instagramu, zbog čega je isključena iz daljeg šoua.

Sve je počelo tako što je prošle subote takmičarka, nakon otpevane dve pesme dobila pet glasova, zbog čega je bila neprijatno iznenađena. Jedan od članova stručnog tima joj je tada uputio kritike na račun izgleda, te da izgleda "kao tetka" iako ima 18 godina, a potom negativno komentarisao njeno pevanje, kao i da nije iznela pesmu kako treba. Vanja je tada upala u reč, želeći da objasni da je numeru iznela na svoj način usled nedavno pretrpljenog gubitka, što je pomenutom članu žirija zasmetalo.

Vanja je upozorena da je više ne prekida, jer, ako se to nastavi, neće je spasti ni mentorka Marija Šerifović.

Potom je Kneževićeva optužena i da je opsovala žiri kada je dobila pet glasova, zbog čega je devojka počela da se pravda da to nije istina i da plače. Marija je prišla i zagrlila takmičarku, poručivši kolegama da nije opsovala jer je lepo vaspitana. Ipak, nije dobila podršku žirija, jer su svi tvrdili suprotno.

Izbačena na zahtev člana žirija

Vanja je tada pobrala simpatije gledalaca, dok su pojedine članove žirija napali putem društvenih mreža, poručivši da "ne budu sujetni i ljubomorni na mlađe od sebe". Tada je i nastao pravi problem. Naime, Vanji su gledaoci slali poruke podrške putem Instagrama i tagovali je u svojim objavama u kojima je bio sporan sadržaj koji se tiče negativnih komentara na račun pomenutog člana žirija. Devojka je, nesvesna problema koji će nastati, a kako bi zahvalila na podršci, podelila sadržaj na kojem je tagovana.

Kada je to došlo do tima Zvezda Granda, jedan od njih je zahtevao od produkcije da se Vanja diskvalifikuje, a Saša Popović je ispunio zahtev. Banjalučanka je izbačena iz daljeg takmičenja, što je i podelila putem Instagrama.

- Dragi ljudi, zbog storija koji sam podelila, produkcija je na zahtev člana žirija donela odluku da budem diskvalifikovala jer sam navodno izvređala u tom storiju. Nemam potrebu da bilo koga vređam, napadam, da se svetim bilo čime i slično. Sadržaj storija nisam osmislila ja, već ljudi koji su me označili u njemu sa željom da mi pruže podršku. Taj stori sam mahinalno podelila, kao i svaki drugi, a pri tome na svaki loš komentar i uvrede na račun tog člana žirija nisam odgovarala, jer to se mene ne tiče - počela je Vanja, a potom rekla da je zapravo ona žrtva i da je psihički zlostavljana.

- Jasno je kao dan da komentar upućen meni nije bio konstruktivna kritika, već indirektno psihičko zlostavljanje. To se vidi u samom izlaganju i konceptu izlaganja. Da ne komentarišem objave upućene meni kako sam ja, navodno, izvređala nekoga. Ni ja ni moji roditelji nismo reagovali na to, iako smo imali sve predispozicije. Tu sam došla da pevam, da se družim i takmičim. Ne trošim vreme i dušu na mržnju i vređanje, vodim se rečenicom "Ko tebe kamenom, ti njega hlebom" - napisala je Vanja.

Gledaoci ogorčeni

Interesantno je da je javnost stala na stranu Vanje i da su gotovo svi osudili pomenutog člana žirija i produkciju, a mnogi su putem društvenih mreža pozvali na bojkot "Zvezda Granda".

- Vanja treba da vas tuži za psihičko zlostavljanje. Srećni su oni koji ne postanu zvezde "Granda". Čuj mene robovi, ne zvezde. ZG odavno nemaju nikakav kredibilitet. Sram vas bilo što dozvoljavate verbalno nasilje u svojoj emisiji! Treba vas ugasiti! U sledeću subotu niko neka ne gleda emisiju, bojkot. Odavno to nije takmičenje pevača koje ima za cilj da napravi zvezdu, već rijaliti program. Nakon svega treba da se ukine takmičenje. Sav fokus je na žiriju i njihovim seljačkim forama, prepucavanjima. Neka se ugase da ova nesrećna deca bar normalna ostanu, a mi da počnemo od gašenja Popovića i žirija - samo su neki od komentara na Tviteru.

Vanja za Kurir

Ne vraćam se u "Zvezde Granda"

Pozvali smo i Vanju, koja je rekla da nema šanse da se vrati u takmičenje.

- Ja lično nisam se čula sa Sašom, ali moji roditelji su razgovarali sa njim. Rekao je da će razmotriti situaciju i razmisliti dobro o svemu. Razgovarali su dan pre diskvalifikacije. Ne postoji šansa da se vratim u takmičenje.

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track