BAKA PRASE, TEODORA I SENIDAH U TOP TRI NA INSTAGRAMU: Ostalih sedam mesta će vas iznenaditi!
Foto: Pritnscreen

instant zvezde

BAKA PRASE, TEODORA I SENIDAH U TOP TRI NA INSTAGRAMU: Ostalih sedam mesta će vas iznenaditi!

Stars -

Dok su društvene mreže nekada bile rezervisane za mlade, danas i veliki broj starijih želi da vidi šta se dešava u tom virtuelnom svetu. U poslednjih nekoliko godina za javne ličnosti su socijalne mreže postale najlakši vid samoreklame i komunikacije sa fanovima, zbog čega su dosta ulagali u svoje naloge, posebno Instgram koji je najpopularniji.

Oni najvredniji su uspeli da dođu u sam vrh uticajnih, a prema statistici koja je objavljena na portalu "Starngage" koja se bavi analitikom Instagram naloga, ovo su top deset najpopularnijih Instagram naloga.

Baka Prase
foto: Pritnscreen

Na prvom mestu sa najvećim engejdžemntom (odnos broja pratilaca i lajkova po objavi, kao i procenat do koliko naloga je profil stigao) jeste Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase. Jujtuber na ovoj društvenoj mreži ima nešto preko milion pratilaca, ali je i jedan od najuticajnijih i najposećenijih profila. Njegov engejdžement na mesečnom nivou je čak 22,30 posto.

Teodora Dzehverovic
foto: ATA Images

Teodora Džehverović pravila je prošle godine žurku povodom milion pratilaca na Instagramu, i važi za jednu od najpopularnijih u Srbiji na društvenoj mreži. Njena povezanost sa publikom iznosi 14,30 posto, što je stavlja na drugo mesto.

Senidah, Senida Hajdarpašić
foto: ATA Images

Senida Ajdarpašić poznatija kao Senidah koja, iako ima isti procenat kao Teodora - 14,3, ima dosta manji broj pratilaca, svega 391 hiljadu. Njih dve dele drugo mesto.

Ali, partner Fejsbuka i Instagrama za Srbiju, Ljuban Kovačević, kaže da bi ove podatke trebalo uzeti sa rezervom jer javne ličnosti često kupuju lažne pratioce.

- Javna je tajna da poznate ličnosti kupuju pratioce putem specijalizovanih veb sajtova, ali većina tih sajtova prodaje lažne pratioce iako tvrde da su aktivni korisnici. Međutim, kupovinom tih lažnih pratilaca ne stiče se nikakav engejdžment osim što određene slavne osobe imaju zavidnu brojku pratilaca i time popularizuju sami sebe. Primećeno je da je većina javnih ličnosti utrostročila broj pratilaca za samo godinu dana, a to znači da su ranije imali znatno manji broj pratilaca nego danas - kaže Kovačević.

Čoda Visoko treće mesto

Danilo Badnjar, Čoda
foto: Printscreen Youtube

Danilo Čoda Badnjar, jutjuber, popularan je među mlađom publikom i ima 627 hiljada pratilaca. Njegov engejdžment u proseku iznosi 13,2 zbog čega je na trećem mestu.

Relja Popović Najviše lajkova

Relja, Elitni Odredi
foto: Printskrin/TV Prva

Pevač Relja Popović ima 341 hiljadu foloversa, ali i veliki broj lajkova po svakoj objavi, pa je sa 9,2 posto zauzeo četvrto mesto.

Rasta Na sredini

Rasta, Rovinj, AMG
foto: Nemanja Nikolić

Na petom mestu je reper Stefan Đurić Rasta sa 8,1 procenata i 378 hiljada pratilaca, što je sasvim dobar rezultat i nadprosečan kada je u pitanju ovo istraživanje.

Vuk Mob Najbrži rast

Vuk Mob
foto: Nemanja Nikolić

Učešćem u Zadruzi i novim pesmama, reper Vuk Mob postao je dosta popularan na Instagramu poslednjih nekoliko meseci. Njegov engejdžment iznosi 6,80 posto i 470 hiljada sledbenika, zbog čega je po uticaju na ovoj društvenoj mreži na šestom mestu.

Sloba Radanović Solidan rezultat

Slobodan Radanovic, Sloba Radanovic
foto: Printscreen/Instagram

Objave Slobe Radanovića u odnosu na broj pratilaca, 321 hiljada, dopiru do malog broja publike i taj procenat iznosi svega šest. Isti engejdžment ima i Marija Šerifović sa 911 hiljada foloversa, zbog čega njih dvoje dele sedmo mesto.

Andrija Milošević Simpatije publike

Andrija Milošević
foto: Pritnscreen

Glumac je simpatije publike na Instagramu stekao svojim šalama i vicevima, pa njegov profil dopire do 5,5 posto publike u proseku. Sa 722 hiljade sledbenika i ovim procentom, Andrija zauzima osmo mesto.

Luna Đogani Isplatio se trud

Luna Đogani
foto: Pritnscreen

Luna je nedavno rekla kako pristojno živi od reklama na svom nalogu, na kojem je prati 547 hiljada ljudi. Njen profil na mesečnom nivou dopre do oko 5,90 procenata publike i zauzima deveto mesto.

Ceca Ražnatović Slabo aktivna

Ceca Ražnatović
foto: Printscreen/Instagram

Ceca nije svakodnevno aktivna na socijalnim mrežama, a na najpopularnijoj ima 984 hiljade pratilaca. Njen engejdžment iznosi pet posto, čime je zauzela deseto mesto.

Kurir.rs/Jelena Stuparušić

Bonus video:

00:12

BEZ BRUSA U SKROZ RASKOPČANOJ KOŠULJI VOZI AUTOMOBIL: Tamara Đurić pozirala na raskrsnici, iza nje KOLONA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja