ZAVRŠENA PETA EPIZODA MAJKE I SNAJKE: Krenule SAMOUVERENO, pa OMANULE sa jelom! Popile žestoke kritike žirija (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Kurir televizija

kulinarski šou

ZAVRŠENA PETA EPIZODA MAJKE I SNAJKE: Krenule SAMOUVERENO, pa OMANULE sa jelom! Popile žestoke kritike žirija (KURIR TELEVIZIJA)

Stars -

Emisiju gde se majke i snajke takmiče koja je bolja kuvarica vode pevačica Seka Aleksić i kuvar Radomir Raša Vlačić, a nagrada je 4.300.000 dinara i porodična vikendica. Osim glavne nagrade, tu su nedeljne i dnevne. Dnevna od 10 000 dinara, a nedeljna 100 000 dinara.

Podsetimo, pravila igre su da se svake sedmice takmiči pet porodica, dok svakog dana jedan par snajki i majki ima priliku da u roku od 60 minuta pokaže kulinarsko umeće. Za nabavku imaju 2 minuta.

Preostale majke i snajke ocenjuju jela, ali i voditeljski par Seka i Raša, dok muž donosi nagradu od 10.000 dinara i dodatnih 3 boda ako pogodi čije je jelo.

Večeras se takmiče majka Verica i snajka Marina Džumić, a kako kažu obe se fantastično snalaze u kuhinji.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

U ulogama žirija bile su:

Snajke: Ivana, Gabrijela, Milena i Sanja

Majke: Jadranka, Dragana, Marija i Sonja

Verica i Marina Džumić žive u različitim gradovima. Majka je iz Niša, a snajka sa svojim suprugom stanuje u Beogrdu.

Mlada Marina obožava da kuva, a čak vodi i svoj blog. Njena pasija je zdrava ishrana, pa kako kaže od rođenja sina, potpuno je promenila način spremanja. Ma njenom meniju samo su zdrave namirnice, a čak je i brendirala jedan svoj proizvod.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Mama Verica kaže da je počela da kuva još kao devojčica od 11 godina, kada je ostala bez mame.

- Sestra i ja smo morale tati da spremamo, pa sam počela da kuvam. Prvo sam napravila musaku sa krompirom - prisetila se.

Majka i snajka ukrstile su varjače za i više nego komplikovano jelo: rolovano meso sa suvim šljivama i orasima.

A Raša je spremio i specijalno iznenađenje - praviće se i palačinke!

NABAVKA NAMIRNICA ZA JELO:

I majka i snajka pokazale su fenomenalno snalaženje prilikom odabira namirnica, pa se u njihovim korpama našlo sve što je neophodno za spremanje u rekordnom roku.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

KUVANJE

I majka i snajka krenule su u kuvanje veoma samouvereno. Osim što su imale vrlo kompikovan zadatak i dodatno jelo da spreme, kuvanje je teklo dinamično, a ništa manje i priča.

Seki je snajka Marina otkrila da je poreklom iz Negotina, pa je ispričala i sjajnu anegdotu o prvoj poseti njenog budućeg supruga Jovice.

- Ja sam iz Negotina i on se jako plašio vlaške magije. U prvu posetu je došao sa drugom i sve je odbijao. Hteo je samo da pije flaširanu vodu, ali onda je skapirao da će ostati kod mene tri dana i da će ipak morati nešto i da jeda - priseća se Marina i dodaje da "magija" i dalje traje i to već 11 godina.

Iako su i majka i snajka uspele da završe i glavno jelo i palačinke u roku, snajka ipak nije uspela da servira slatkiš i tako je postala prva takmičarka koja nije završila zadatak do kraja.

DEGUSTACIJA

Raša i Seka nisu pokazali preterano zadovoljstvo dok su degustirali servirano rolovano meso, te nisu dali nikakav komentar.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Ocene žirija

Snajke:

Ivana: Tanjir je serviran fenomenalno, ali moja ocena je ocena 7.

Gabrijela: Meso mi se svidelo, ali jelo je za nijansu je pikantnije, povrće je trebalo da bude grilovano malo duže, ocena je 7.

Milena: Sviđa mi se tanjir, prelepo je dekorisano, ali mi se ne sviđa beli luk, ocena 7.

Sanja: Ja sam najviše očekivala od ovog jela, ali razočarala sam se, povrće je živo, a meso mi je upropastio namaz od belog luka, ocena 7.

Konačna ocena za snajku Marinu je 7.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Majke:

Jadranka: Ne znam šta da kažem, ali mislim da sve ono što se zavije se otvorilo, meso i slaninica mi je okej, a palačinka mi je bila malo deblja ocena 7.

Dragana: Ona je vrsna domaćica,a li ovo mi se ne dopada, tikvica mi je sladunjava, ukus mi se ne dopada ocena 5.

Marija: Verica se lepo snašla, ali nije to to, malo drugačije treba da bude, ocena 6.

Sonja: Što se mesa tiče, slažem se sa ovim što se tiče, vidi se roze boja mesa, ovo je najlakše jelo koje se spremalo, povrće nije najsjajnije grilovano, ocena 6.

Zajednička ocena za majku je 6.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Seka i Raša zaključili su da je žiri bio izuzetno strog, a onda je na scenu stupio sin i suprug Jovica Džumić.

On je konstatovao da su oba jela prelepa, ali malo više mu se dopalo ono koje je spremala majka Verica. Ipak, Jovica je pokazao da ne poznaje baš stil kuvanja svoje majke i žene, pa je doneo pogrešan sud, da je jelo koje mu se više dopalo ono koje je spremila njegova supruga. Tako je propustio šansu da osvoji 10.000 dinara i dodatne bodove za svoje dame. Međjutim, najuzbudljiviji deo večeri tek je dolazio.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Pet dana je prošlo od kada su Raša i Seka počeli da se druže sa majkama i snajkama, a večeras je na red došlo proglašenje ovonedeljnog pobednika.

Da podsetimo, u prvoj epizodi snage su odmerile majka i snajka Batlak. Sanja i Sonja Batlak spremale su bečku šniclu, krompir salatu i tartar sos. Njih dve su od žrija dobile ukupnu ocenu 18.

Majke i snajke
foto: Kurir

U drugoj epizodi varjače su ukrstile gospođe Stojanović, iz Smedereva, koje su izvukle musaku sa pohovanim tikvicama. Konačna ocena za musaku od žirija bila je 15.

Majke i snajke
foto: Kurir

U trećoj epizodi svoje kulinarsko umeće pokazale su majka i snajka Polovni. Majka Marija i snajka Ivana spremale su natur šnicle, sa krompir pireom, zelena salata i čeri paradajzom. Ukupna ocena koju su osvojile od žirija je 16.

majke i snajke
foto: Kurir

Četvrta epizoda posebno je bila interesantna po mnogo čemu. Osim što je suprug Ilija uspeo da pogodi ko je spremao jelo koje mu se više dopalo i tako doneo 10.000 dinara u svoju kuću, interesantna je bila i snajka Gabrijela, koja osim fantastičnog kulinarskog umeća ume i fantastično da igra igrice. Ona i njena svekrva Jadranka spremale su sarmice sa zeljem i krompir pireom, a dobile su i najveće ocene od žirija. Ukupno 21.

majke i snajke
foto: Kurir Televizija

Nakon što su Raša i Seka dali svoje ocene proglašen je i pobednik.

Vaučer od 100.000 dinara zasluženo je otišao u ruke porodice Milićević, a ovonedeljni pobednik proslavio je uz pesmu i igru sa svim učesnicima.

Majke i snajke
foto: Kurir televizija

Ni sledeće nedelje ne propustite najbolji kulinarski šou kod nas i gledajte "Majke&Snajke" svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20 časova i reprizu narednog dana u 15.05 časova.

BONUS VIDEO:

00:16

Seka provocirala Rašu: PRIĐI SLOBODNO, NE UJEDAM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track