HITOVI PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI TOZOVCA: Talenat za muziku je otkrio sa samo 4 GODINA, a želja za pevanjem bila je jača od DIPLOME
Foto: Ana Paunković

voleo je muziku više od svega

HITOVI PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI TOZOVCA: Talenat za muziku je otkrio sa samo 4 GODINA, a želja za pevanjem bila je jača od DIPLOME

Stars -

Predrag Živković Tozovac preminuo je od korona virusa u 85. godini, a iza sebe je ostavio brojne hitove.

Bio je kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, a neke od njegovih pesama u samom su vrhu kada je narodna muzika u pitanju. „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“, su definitivno numere koje će još dugo pevati u kafanama.

Prve pesme objavio je u novembru 1965. godine, a od tada snimio je preko 20 albuma i 30 singlova. Održao je brojne koncerte širom bivše Jugoslavije, ali i Evrope, Amerike, Kanade i Australije. Nastupio je na brojnim festivalima poput „Beogradskog sabora“, „Pesme leta“, „Hit parade“ i drugih, gde je osvajao prestižne nagrade.

Predrag Zivkovic Tozovac
foto: Damir Dervišagić

Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine. Već sa deset godina počeo je da nastupa na svadbama svirajući harmoniku. U Beograd je došao na studije, ali je muzika bila jača od želje za sticanjem diplome ekonomiste, pa je počeo da nastupa sa raznim orkestrima.

Predrag Zivkovic Tozovac
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

00:39

OVAKO SE SLAVILO KOD TOZOVCA! Pevač tvrdi da se nije OŽENIO, a sada isplivao snimak VESELJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track