TOZOVAC JE ODLIKOVAN ZLATNOM MEDALJOM: Na Sretenje je primio nagradu za izuzetne zasluge, a svi još pamte NJEGOV govor
Foto: Zorana Jevtić

tuga

TOZOVAC JE ODLIKOVAN ZLATNOM MEDALJOM: Na Sretenje je primio nagradu za izuzetne zasluge, a svi još pamte NJEGOV govor

Stars -

Pevač Predrag Živković Tozovac, koji je preminuo u 85 godini od posledica korona virusa, pre dve godine na Sretenje odlikovan je zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u kulturnoj delatnosti, posebno muzičkoj.

Njemu je tada medalju uručio predsednik Srbije Aleksandrar Vučić na svečanosti povodom Sretenja, Dana državnosti i ustavnosti Srbije.

foto: Pritnscreen/RTS

"Šta da vam kažem, ja sam sve što sam radio radio sam sa velikom ljubavlju, pa ova nagrada nije samo meni nego, ali kada sam se pojavio ja godilo mi je što sam osetio ljubav ljudi koji su bilo ovde. Sve što sam dobio u životu kao nagradu, smatram da sam je zaslužio, jer je to nagrada za moj rad i ljubav prema pesmi i naradu koju volim", rekao je tada Tozovac.

Tozovac je rođen 1936. godine kod Kraljeva, a postaje poznat 1967. godine pesmom za singl ploču „Ispod lipe, kraj potoka“. Iste godine snima 4 singla u duetu sa Silvanom Armenulić ("Devojčice garava"). Njegova velika popularnost počinje 1971. godine, kada pobeđuje na Pesmi leta kompozicijom „Mirjana“.

foto: Pritnscreen/RTS

Pored mnogo održanih koncerata i TV emisija pevao je i u duetu sa: Predragom Gojković Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepom Lukić, Mirom Vasiljević... Dobio je oktobra 2012. diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva.

foto: RTS Printscreen

Kurir.rs/Foto Pritnsceeen/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track