a toliko su obećavale...

FIJASKO U MAJKAMA I SNAJKAMA: Dobile čak TRI kazne, žiri ih POPLJUVAO: Da je majka Vesna manje gledala u Rašu, bolje bi kuvala!

Stars -

Novi kulinarski šou "Majke&Snajke" na Kurir televiziji pomerio je granice.

Emisiju gde se majke i snajke takmiče koja je bolja kuvarica vode pevačica Seka Aleksić i kuvar Radomir Raša Vlačić, a nagrada je 4.300.000 dinara i porodična vikendica. Osim glavne nagrade, tu su nedeljne i dnevne. Dnevna od 10 000 dinara, a nedeljna 100 000 dinara.

Podsetimo, pravila igre su da se svake sedmice takmiči pet porodica, dok svakog dana jedan par snajki i majki ima priliku da u roku od 60 minuta pokaže kulinarsko umeće. Za nabavku imaju 2 minuta.

Preostale majke i snajke ocenjuju jela, ali i voditeljski par Seka i Raša, dok muž donosi nagradu od 10.000 dinara i dodatnih 3 boda ako pogodi čije je jelo.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Danas su se takmičile snajka Nađa i majka Vesna Otić, dok su u ulogama žirija bile:

snajke: Ivana, Ana , Dijana, Elizabeta

majke: Biserka, Ivana , Gordana i Jelena

O PORODICI OTIĆ:

Porodica Otić dolazi iz Novog Sada. Nađa nije kuvala, samo pomalo, uz svoju svekrvu je naučila. Vesna je bila ta koja je inicirala prijavu za majke i snajke. Spremaju moderna jela, vole kinesku i italijansku kuhinju. Nađa za Vesninu kuhinju kaže da je njeno kulinarsko umeće za desetku! Marko kaže da njegova majka bolje kuva, ali da je Nađa odlična učenica.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

IZVLAČENJE KOVERTE:

Snajka Nađa je odabrala kovertu, dobijelo jelo je pene ala bolonjeze i rukola salata sa čerijem i parmezanom.

VREME ZA NABAVKU:

Vesna je zaboravila da uzme šargarepu, beli luk i pančetu sa spiska, pa su tako takmičarke dobile kaznu od šest minuta manje za kuvanje.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

KUVANJE:

Nađa kaže da voli da sprema bolonjeze. S obzirom da obe najviše spremaju italijansku kuhinju, 54 minuta će im biti sasvim dovoljno za pripremu ovog laganog jela.

Vesna nakon 25 minuta kuvanja jelo već privodi kraju.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Ni Vesna ni Naša nisu iskoristile sve namirnice koje su bile na spisku. Šargarepu i pančetu nisu stavile u sos jer smatraju da im nije potrebno.

Raša je podsetio takmičarke da one serviraju šest tanjira, a on sedmi kako bi se postigao efekat selekcije.

majke i snajke
foto: Kurir televizija

OCENE ŽIRIJA:

SNAJKE:

Ivana: Salata je previše jaka i ima dosta maslinovog ulja, sos je suv dosta i nema mi nekog ukusa bolonjeza ocena 6 Ana: Salata je odlična, više bih volela da su makarone upile sos ocena 8 Dijana: Meni se salata dopada, ubila je gorčinu rukole, makarone su mi nedokuvane, a u sosu se oseća nedostatak šargarepe ocena 7 Elizabeta: Sve u svemu mi je ok, sos da je malo sočniji i da su makarone više skuvane ocena 7

KONAČNA OCENA ZA NAĐU JE 7!

majke i snajke
foto: Kurir televizija

MAJKE:

Biserka: Po mom ukusu je nezačinjeno, sos je vrlo suv, moglo je malo više da se doda paradajz pirea ocena 5 Ivana: Isto mislim, nije dovoljno sočno ocena 5 Gordana: Isto ocena 5 Jelena: Istog sam mišljenja kao ostale majke, jako je suvo, sos se uopšte ne vidi ocena 5

KONAČNA OCENA ZA VESNU JE 5!

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Žiri majki je bio jako oštar večeras. Majka Jelena Ilić je čak prokomentarisala da je Vesna previše gledala u voditelja Rašu, pa da zato nije bolje skuvala jelo.

00:16

Kritika porodice Ilić

MARKO:

Marko je nakon degustacije oba jela prednost dao jelu sa njegove desne strane. Smatra da je bolje jelo pripremila njegova majka. Marko je pogodio i time osvojio dnevnu nagradu od 10.000 dinara i tri dodatna poena za Nađu i Vesnu!

majke i snajke
foto: Kurir televizija

Porodica Otić je osvojila 15 poena. Kako će se snaći porodica Marinković/Kovačević , ispratite sutra na Kurir televiziji u 20 časova!

Gledajte "Majke&Snajke" svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20 časova i reprizu narednog dana u 15.05 časova.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:20

Seka Aleksić otkrila pred kamerama nepoznate detalje iz mladosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track