TOZOVAC JE U NOVČANIKU NOSIO NJEGOVU SLIKU Od nje se do smrti nije odvajao: Pevačev kum otkrio detalje koje niko nije znao
Foto: Dragana Udovičić

Tuga

TOZOVAC JE U NOVČANIKU NOSIO NJEGOVU SLIKU Od nje se do smrti nije odvajao: Pevačev kum otkrio detalje koje niko nije znao

Stars -

Predrag Živković Tozovac (85), kojeg su mnogi nazivali najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a od milošte, kao znak muzičke veličine, srpskim Džonijem Kešom, preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji od posledica koronavirusa.

Iako su njegovi prijatelji i članovi porodice verovali da će mladalački duh, koji je uvek imao, biti jači od virusa, nažalost Predragovo srce nije izdržalo. Poslednje dane života proveo je na respiratoru.

Ratko Rađenović, venčani kum legendarnog pevača, u emotivnoj ispovesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

usijanje dana, Ratko Rađenović
foto: Kurir

- Poslednji put sam ga video pre tri i po nedelje, pre nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno lečenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA - priča drhtavim glasom pevačev kum.

- Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali poslednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi saveti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovek kojeg sam ikada upoznao - kaže on.

01:00

Ratko Rađenović kum Predraga Živkovića Tozovca: On je bio Aristotel, pamet mu je neprestano radila

- Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pesme - govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

Žena u teškom stanju, ne može da priča!

Na telefon supruge Predraga Živkovića Tozovca javila nam se njena rođena sestra. Rekla nam je da je Mima jako loše podnela smrt svog supruga.

- Mima ne može da govori. Potpuno je slomljena, razumete. Tek su joj javili da je preminuo, a nije mogla ni da ga čuje ni da ga vidi zbog toga što je bio na respiratoru. Samo plače i ne može da prihvati da ga više nema... Ne znamo kada će biti sahrana, on je preminuo na VMA i još uvek se tamo nalazi - rekla je za Mimina sestra.

Predrag Zivkovic Tozovac
foto: Damir Dervišagić

Bonus video:

00:54

Marinko Rokvić o Tozovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track