Najnovije vesti

ČISTILA JE KLOZETE A SA 14 GODINA POSTALA MAJKA Karijeru je počela sa 12 kad je na sceni zamenila majku a celi život je ovo MUČILO
Foto: Printscreen/Youtube

ISKRENO O ŽIVOTU

ČISTILA JE KLOZETE A SA 14 GODINA POSTALA MAJKA Karijeru je počela sa 12 kad je na sceni zamenila majku a celi život je ovo MUČILO

Stars
09:35h

Ljiljana Petrović Batler je javno govorila o svojoj teškoj sudbini, a njena najveća škola je bila kafana. 

Svoj prvi nastup imala je sa 12 godina, kada je zamenila bolesnu majku. Osim što je još kao devojčica zakoračila na scenu i u kafanu, Ljiljana je i veoma rano postala majka.

"To je tragedija kafanskih pevača i muzičara da deca imaju žive oca i majku ali rastu sa babama. I moj prvi muž i ja smo deca muzičara. Celu noć pevanje, nisam mogla decu da imam pored sebe", rekla je ona svojevremeno.

Ljiljana je uvek otvoreno pričala o svom životu.

"Ja sam bila majka sa četrnaest godina, moj prvi muž imao je tada šesnaest. Igrala sam se s decom žmurke po podrumima i ujutro sam išla da rodim. Od trčanja mi pukao vodenjak", ispričala je svojevremeno u intervjuu za "Vreme".

Iako je jedno vreme pohađala muzičku školu, njena najveća škola, kako je i sama isticala bila je kafana.Kako bi preživela i prehranila decu nije se libila ni da radi najteže poslove. Čistila je kupatila u jednom hotelu, što je zabeleženo i u dokumentarnom filmu koji je o njoj snimio BBC.

"Ja sam i klozete čistila. U to ratno vreme bilo mi je strašno. Imala sam cilj: ili ću da pobedim sebe i svoju želju i volju za pesmom ili smo svi propali. I nije me bilo sramota, pošteno sam radila", pričala je Ljiljana iskreno.

Nakon godina provedenih u anonimnosti, producent i menadžer Dragi Šestić pronašao ju je u Dizeldorfu i ubedio je da snimi album za producentsku kuću u Holandiji. Ljiljanina karijera je nakon toga ponovo krenula uzlaznom putanjom - nastupala je u najboljim koncertnim dvoranama u Evropi, a govorila je da joj je to druga karijera. Prva je bila kafanska.

Nakon kratke, ali veoma teške borbe sa bolešću, Ljiljana Petrović Butler preminula je u bolnici u Amsterdamu 26. aprila 2010. godine, u 66. godini.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/Blic, Foto: Printscreen/Youtube

Bonus video:

ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ POSLE MALDIVA POSETILA MESTO GDE BORAVE ZVEZDE HOLIVUDA: Jedna noć ovde košta papreno! VIDEO
00:10

ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ POSLE MALDIVA POSETILA MESTO GDE BORAVE ZVEZDE HOLIVUDA: Jedna noć ovde košta papreno! VIDEO

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...