KURIR TELEVIZIJA

ŠABAN BAJRAMOVIĆ PROPEVAO U ZATOČENIŠTVU NA GOLOM OTOKU: Kako je kockao i gubio, a ipak uspeo da završi U AMERIČKOM MUZEJU

Stars -

U čuvenom američkom muzeju "Delta Misisipi bluz" uskoro će biti organizovana postavka posvećena kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću povodom godišnjice njegove smrti 8. juna 2008. godine. Time bi on bio prvi Rom sa ovih prostora čija bi statua bila izložena na prostoru Amerike.

Ivan Blagojević, direktor Nišville jazz festivala kaže za Kurir televiziju da građani Niša treba da čuvaju mit o velikom Šabanu Bajramoviću.

Šaban Bajramović
foto: Dragana Udovičić

"Legenda bi trebalo da raste iz godine u godinu i da zaista dobije bulevar, nadam se kad izmeste prugu", rekao je on.

Podsetio je da Bajramović nikada nije hteo da napusti grad na Nišavi.

"On je bio veliki lokal patriota, imao je puno ponuda da napusti Niš, ali je bio pupčanom vrpcom bio vezan za Niš. Voleo je niške kafane, da popije i da se kocka. Tu je gubio gomile svojih honorara, često se žicao za voznu kartu iz Italije gde je izgubio stotine hiljada maraka na barbutu, čuvenu igru koju je voleo", navodi direktor festvala.

1 / 1 Foto: Kurir TV

Manje je poznato da je šaban Bajramović bio zatvoren na Golom otoku.

Šaban je bio jedva punoletan kad se zaljubio u lepu Lenku. Pobegao je iz vojske samo da bi je video - a zbog dezertiranja poslat je na Goli otok.

"Kad je pobegao iz vojske, tamo je na neki način propevao", ispričao je Blagojević.

Šaban Bajramović
foto: Youtube Printscreen

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja