ZASIJALI NA SCENI, PA NESTALI! Oni su ZABORAVLJENI pobednici: Nisu mogli da podnesu SLAVU, preselili se, a on je doživeo TRAGEDIJU
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić, Youtube

trijumfovali

ZASIJALI NA SCENI, PA NESTALI! Oni su ZABORAVLJENI pobednici: Nisu mogli da podnesu SLAVU, preselili se, a on je doživeo TRAGEDIJU

Stars -

Prvo muzičko takmičenje u Srbiji, održalo se davne 1998. godie pod nazivom “3K dur” na kojem su nastupali mnogi danas afirmisani pevači,

Ipak, bilo je i onih koji nisu uspeli da nađu svoje mesto pod estradnim nebom.

Veliki broj takmičenja je održan u narede dve decenije, ali mnogi pobednici su pali u zaborav, te njihova imena današnje generacije gotovo da ne znaju. Jedni nisu mogli da iznesu teret koju popularnost nosi, te su veoma brzo napustili svetla reflektora, drugi su promenili zanimanja, a oni treći su odlučili da napuste zemlju i presele se na drugi kontinetnt.

X faktor
foto: Pritnscreen

Mirna Radulović se razočarala

Pobednica “Prvog glasa Srbije” Mirna Radulović vokalnim sposobnostima oduševila je na takmičenju, predstavljala našu zemlju na Evroviziji sa svojim koleginicama Sarom Jovanović i Nevenom Božović, a onda se potpuno povukla iz javnosti. Nakon toga, Mirna se bukvalno prepolovila, te fotografije često objavljuje na društvenim mrežama.

Mirna Radulović
foto: Pritnscreen

Ona je nastavila samostalno da se bavi muzikom, nastupa po Beogradu i Srbiji sa svojim bendom, ali u medijima je više nema. Radulovićeva je nakon takmičenja podnela tužbu protiv produkcije “Prvog glasa Srbije” zbog toga što je smatrala da je ugovorom koji je potpisala sa produkcijom oštećena, odnosno da nije dobila adekvatnu medijsku promociju i album.

Cveta Majtanović se preselila u Italiju

U muzičkom takmičenju “Idol” davne 2004. godine pobedu je odnela Cveta Majtanović koja je munjevitom brzinom osvojila srca publike. Imala je svega osamnaest godina, dolazila je iz Novog Sada, a po završetku takmičenja snimila je pesmu “Nisam ista ko pre” koja je bila popularna među omladinom, a onda se skroz povukla sa domaće javne scene. Odlazi da živi i radi u Švajcarskoj, da bi se potom vratila u Novi Sad da završi započete studije psihologije. Po struci je i diplomirani inženjer menadžmenta, i ona se poslednjih godina bavi naučnim istraživanjem u psihologiji i medijima na inostranim univerzitetima, a napisala je i niz naučnih radova na temu medijskih fenomena. Trenutno živi i radi u Italiji.

Cveta Marjanović
foto: Printscreen

Svilaru smetali skandali estrade

Pevač koji je 2007. godine osvojio prvo mesto u “Zvezdama Granda” posle nekoliko meseci se povukao sa muzičke javne scene. Često je isticao da se gnušao od skandala na estradi, a kasnije je odlučio da se oproba kao glumac.

- Ne razumem potrebu čitalaca da ih zanima nečiji privatni život do detalja, a ne prihvatam da ja kao neko koga vole da slušaju kako peva moram da pričam o svom privatnom životu i onome što radim kada se kamere ugase - izjavio je svojevremeno pevač koji je potom krenuo u glumačke vode.

Davor Jovanović vodi miran život

Javnost ga je upoznala kada je imao svega 23 godine. Učestvovao je u muzičkom takmičenju „Prvi glas Srbije“, gde je osvojio prvo mesto. Publiku je osvojio svojim iskrenim osmehom i jedinstvenim interpretacijama. Najzapaženiji nastup je bilo izvođenje pesme „Vlajna“ Predraga Tozovca, na kojem mu je i sam Tozovac lično čestitao.

Nakon takmičenja Davor se predstavlja svojim prvim singlom “Ja leđa ljubavi nisam okrenuo”. Nakon nekog vremena, ostvaruje saradnju sa uvaženim autorima našeg područja i učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim akcijama i koncertima. Davor je ima nekoliko različitih bendova sa kojima nastupa na raznim privatnim i korporativnim proslavama. Ne želi da se eksponira u javnosti, te vodi miran i povučen život.

Adnan Babajić živi u Čikagu

Pre deset godina Adnan Babajić pobedio je u takmičenju “Operacija trijumf”, nakon kojeg su mu mnogi predviđali blistavu karijeru. Ovaj mladić je nakon učešća u tom šou-programu proslavio Živinice, mesto u rodnoj Bosni i Hercegovini. Tada mu je bilo 20 godina. Međutim, tek nekoliko godina nakon pobede se pojavio sa novim pesmama. Najveća tragedija desila mu se dva dana pred venčanje kada je njegova majka Ulfeta preminula. Kasnije se Adnan oženio Lejlom sa kojom ima sina i prema informacijama sa njegovog instagram profila danas živi u Čikagu, a sudeći prema fotografijama ne živi ni malo loše. Mada ono što su mnogi primetili jeste da se Adnan znatno ugojio. Nastupa na tom kontinentu, ogranizuje svirke, a u jednoj emisiji je sebe nazvao i menadžerom Marije Šerifović za tamošnje tržište. Na iznenađenje mnogih, Adnan je pokrenuo i svoju liniju kozmetičkih proizvoda.

Adnan
foto: Pritnscreen

Amel Ćurić neće popularnost

Od osme godine se bavi muzikom, a širi auditorijum se sa njim upoznaje tek 2015. godine kada je imao 35 godina. To je bilo na velikom takmičenju X Factor Adria, sastavljenom od svih zemalja bivše Jugoslavije, osim Slovenije. Amelovo najveće postignuće je pobeda u dva televizijska šoua, OBN Music Talents te X Factor Adria nakon čega su mu se počela otvarati sva vrata. Stekao je veliku popularnost u regionu. Bio je veliki favorit Emine Jahović koja je nakon pobede u takmičenju sa njim snimila duetsku pesmu. Međutim, on je želeo da nastavi da se bavi muzikom, ali nije bio raspoložen da bude eksponiran u javnosti, zato danas nastupa po restoranima u Srbiji, ali i regionu.

Amel Ćurić
foto: Pritnscreen

Kurir.rs/I.B/Blic

Bonus video:

00:17

BRENA PRODALA GRAND, PA OTPUTOVALA! Pevačica uživa u ČISTOM luksuzu, evo gde je sad otišla sa Bobom! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja