KOMPONOVAO SAM PESMU SVOG ŽIVOTA: Novica Negovanović napravio je JANIČARA kog je pevao Cune, ovako je o tome pričao pokojni pevač
Foto: Printscreen, Printscreen/RTS

SVI ZNAJU POTRESNU PESMU

KOMPONOVAO SAM PESMU SVOG ŽIVOTA: Novica Negovanović napravio je JANIČARA kog je pevao Cune, ovako je o tome pričao pokojni pevač

Stars -

Pevač i kompozitor Novica Negovanović preminuo je jutro u kovid bolnici u Kruševcu u svojoj 75. godini, potvrđeno je nezvanično za Kurir iz kovid bolnice u Kruševcu.

Tužna vest o smrti pevača pogodila je mnoge, a njegove pesme ostaće da žive. Ono što je malo poznato je da je čuvena pesma "Janičar" koju je pevao pokojni Cune Gojković upravo pesma Novice Negovanovića o kojoj je svojevremeno govorio.

Cune Gojković
foto: Dragana Udovičić

"Janičar" je pesma na koju sam ponosan, a imao sam strašnih muka oko njenog izdavanja. Trebalo je ja da je snimim pa sam odbijen, trebalo je Šaban da je snimi pa je odbijen, sa istim obrazloženjem da je "nepodobna". Na kraju je Cune uspeo da je snimi za Jugodisk. Cune me bez trunke sujete angažovao kao producenta pa je, sećam se, bilo paljenja crvenih lampica u studiju, naročito na Cunetovim gornjim lagama i otvorenim vokalima. Tako sam uz briljantan tekst Radomira Vasiljevića i aranžman Dragana Kneževića komponovao pesmu svog života", s ponosom je pričao Novica Negovanović.

Novica Negovanović
foto: Printscreen/Youtube

"Kad je "Janičar" zaživeo, organizovali smo svečani koncert Jugodiskovih zvezda u Sava centru 1987. Čekajući red za svoj nastup posle Cunetovog izvođenja, priđe mi Tozovac i reče: "Znaš šta Nole, komponovao si jednu istorijski potresnu pesmu". To je otprilike trebalo da znači da je pesma lepa, ali se neće slušati. Ja sam na to odgovorio Tozi, onako kraljevački: "Pozdravio te Mile što ide Lajkovačkom prugom i puši duvan".

Novica Negovanović
foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/K.Đ/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track