MERIMA JE POSLEDNJA PRAVA DAMA NA NAŠEM MUZIČKOM OBLAKU Boža Spasić objavom rasplakao sve, njegove reči o pevačici se PREPRIČAVAJU
Foto: Kurir televizija, Damir Dervišagić

tuga

MERIMA JE POSLEDNJA PRAVA DAMA NA NAŠEM MUZIČKOM OBLAKU Boža Spasić objavom rasplakao sve, njegove reči o pevačici se PREPRIČAVAJU

Stars -

Božidar Boža Spasić, bivši operativac Službe državne bezbednosti, pratio je same početke uspona Merime Njegomir. Jugoslavija još nije bila svesna da je na pomolu velika karijera, a Spasić svedoći da je pre gotovo pola veka Merima bila sasvim posebna u odnosu na mnoge kolege sa estrade.

Spasić se oglasio na Fejsbuku i emotivnim rečima se oprostio od Merime Njegomir koja je preminula u 69. godini usled teške bolesti:

- Merimu Njegomir sam upoznao na aerodromu u Štutgartu. Naime poznato je da vikendom naši pevači zapljusnu kafane i klubove naših građana u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji. Povratak je avionom JAT-a iz Štutgarta, nedeljom kasno popodne - naveo je Spasić u svom statusu i nastavio.

- Dok sam ih tako posmatrao na aerodromu kako se žurno prikupljaju sa malim torbicama pojavila se jedna prava zvezda. Na aerodromskim kolicima njena asistentkinja gurala je kolica na kojima su bile dugačke prelepe haljine. Ona je bila nešto drugo naspram ovih vrtirepa sa dve najlon kese. Ona je bila zvezda. Ona je bila Merima. Kasnije smo se sretali na nekim dobrotvornim teniskim turnirima. Poslednji put sam je video na TV Pink gde se pratio čuveni miting predsednika Vučića. Uvek je bio dogovor da sledeći put popijemo kafu. To je bila Merima, glas slavuja, predivna možda i poslednja prava dama na našem muzičkom oblaku - napisao je čuveni Boža Spasić.

(Kurir.rs, M. M.)

Bonus video:

00:36

MERIMA NJEGOMIR OŠTRO O MODERNIM MUZIČKIM TRENDOVIMA: Danas se muzika više GLEDA nego što se sluša, glas NIJE PRESUDAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track