06:54

Milena Lazarević Popović o tajni Merime Njegomir

TUGA

MUZIČKA GROMADA O KOJOJ ĆE SE TEK PRIČATI! Učenici Merime Njegomir otkrili KOLIKA JE VELIČINA bila: URADILA MNOGO ZA NAŠE MLADE!

Stars -

Milena Lazarević Popović, pevačica i muzičar Ivan Makević istakli su da je Merima Njegomir bila muzička gromada o kojoj će se tek pričati.

- Dužnost mi je i obaveza da pričam o njoj, da pevam njene pesme i ostavim ih mlađim naraštajima. Ona je bila veličanstvena i u umetničnom i ljudskom smislu - kaže Milena Lazarević, pevačica.

Njeno prijateljstvo sa Merimom Njegomir potiče još iz vremena njenog školovanja.

Milena lazarević, Ivan Makević
foto: Kurir televizija

- Poližila sam audiciju i nekoliko godina sam bila kod nje, nakon toga sam postala njen prateći vokal, a kasnije i gost na njenim koncertima i drago mi je da sam učila od žene koja je bila najbolja na ovim prostorima.Sećanja su predivna - kaže pevačice.

Muzičar Ivan Makević istakao je da je Merima uradila mnogo za mlade umetnike u Srbiji.

Milena lazarević, Ivan Makević
foto: Kurir televizija

- Merima je jedna intelektualna, duhovna i muzička gromada. Od dana kada sam je upoznao ona je moj život promenila iz korena. Njena najveća veličina je ta što je ona volela i svoje mlađe kolege, afirmisala je mlade umetnika, davala im je prostora i mnogo toga uradila za njih. Ona je jedna muzička pojava u 20. veku o kojoj će se tek pisati i pričati - kaže Ivan Makević muzičar.

Oboje su naglasili da je Merima bila veličanstvena, kako umetnik, tako i čovek i to je ono po čemu će je pamtiti.

Milena lazarević, Ivan Makević
foto: Kurir televizija

- Kada sam počela da sviram na jednoj televiziji, ona me je pozvala i rekla da se što više smejem, tako da sam se ja od tada trudio da je slušam - kaže Ivan Makević.

Ivan i Milena istakli su da je Merima umela da peva čak na 20 jezika i da je bila muzičar svetskog glasa. Ipak, Merima je najviše ostavila traga u srpskoj tradiciji, koju se trudila da održi i prenese mladim naraštajima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:05

Merima Njegomir peva na kineskom za Milutina Mrkonjića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track