PRAVA IMENA POZNATIH SA ESTRADE: Bekuta, Brena, Jana i ONI se zovu potpuno drugačije, a voditelj je čak PROMENIO IME I PREZIME!
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

MALO KO ZNA

PRAVA IMENA POZNATIH SA ESTRADE: Bekuta, Brena, Jana i ONI se zovu potpuno drugačije, a voditelj je čak PROMENIO IME I PREZIME!

Stars -

Mnoge poznate ličnosti za javnost su izabrale drugačija imena, kako bi bila zvučnija za publiku.

Otkako je Minimaks sredinom osamdesetih godina prošlog veka Fahreti Jahić dao nadimak Lepa Brena, na našoj estradi je počela trka ko će imati zvučniji i originalniji pseudonim.

Lepa Brena
foto: Printscreen/Instagram

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno su Anu oslovljavali sa Gordana, a promenila je ime u Nadežda zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade.

Funtinjora Funta Lunga pravo je ime Izvorinke Milošević. Poznatog voditelja svi znaju pod nadimkom Žika, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša.

Žika Jakšić
foto: Printscreen

Pevačica Jana se ustvari zove Dragana Todorović. Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike Lepa Lukić, koja je umetničko ime dobila skraćenjem pravog imena, a prezime "pozajmila" od jednog od svojih muževa.

Pevač je skratio svoje pravo ime. Na estradi je poznat kao Mile, a zapravo se zove Milojko Kitić. Dara Bubamara zapravo se zove Radojka Adžić.

Dara Bubamara
foto: ATA Images

Na početku svoje muzičke karijere, po savetu menadžera i izdavačke kuće, Alen Islamović odlučio je da koristi umetničko ime koje zvuči primamljivije za publiku. Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici su došli su na ideju da će Alen biti Alija.

Islamović je za Kurir Stars 2017. godine potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

- Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju - izjavio je pevač.

Alen Islamović
foto: Pritnscreen

Zorja Pajić deo je rijalitija "Bar", koji počinje 21. decembra na Kurir televiziji.

Zorja se prijavila na takmičenje Zvezde Granda kako bi konačno pokazala svoj talenat širem aditorijumu i kako bi što više ljudi čulo za nju i njen zaista, jedinstveni glas, a malo ko zna da je njeno pravo ime Zorica.

Zorja Pajić
foto: Ana Paunković

Voditelj Andrej Maričić koji istražuje najzabačenije delove planete, pri rođenju dobio je drugo ime i prezime.

Naime, Andrej se zove i preziva Vladimir Vlajković.

Andrej Maričić
foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs/K.Đ.

Bonus video:

01:06

ŽENA OD SULTANA PROGOVORILA O NOVOM DEČKU: Srećni smo, razumemo se! Samo zbog jedne stvari im je TEŠKO U VEZI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track