PEVAČ ZBOG ARKANA 30 GODINA NE SME U HRVATSKU: Oliver Mandić na TAJNOJ POTERNICI kod komšija, a evo koji je RAZLOG
Foto: Dragan Kadić, EPA

NIJE POSETIO HRVATSKU 3 DECENIJE

PEVAČ ZBOG ARKANA 30 GODINA NE SME U HRVATSKU: Oliver Mandić na TAJNOJ POTERNICI kod komšija, a evo koji je RAZLOG

Stars -

Slavni srpski kompozitor i pevač Oliver Mandić godinama unazad nije posetio Hrvatsku, ali ne zbog svog izbora već zbog toga što se tamo nalazi na poternici.

Oliver Mandić
foto: Nemanja Nikolić

Na vrhuncu slave, osamdesetih godina, Oliver je šest meseci godišnje provodio na nastupima u Hrvatskoj, bio je jedan od omiljenih muzičara, ali poslednje tri decenije nije posetio naše zapadne komšije. Razlog za to je tajna poternica koju je protiv njega podigao MUP Republike Hrvtaske, o čemu je pevač informisan preko neformalnih, prijateljskih kanala, prenosi Mondo.

Oliver je ovu informaciju čuo iznenada, kada je poželeo da sa suprugom otputuje na odmor u Španiju.

Od podnošenja zahteva za šengensku vizu odustao je, saznavši da ga "bivša jugoslovenska braća" terete za učešće u ratu.

"Oliver je želeo da sa suprugom Majom ode u Španiju. Baš u to vreme, na televiziji B92 emitovan je neki stari Oliverov snimak iz 1993. godine, na kome se pevač vidi u vojnoj bazi u Erdutu, u društvu pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, komandanta Srpske dobrovoljačke garde", što je potpuno besmisleno jer Oliver nikada nije učestovao u ratu", govorio je izvor blizak Oliveru ranije za "Press", pa dodao:

Oliver Mandić
foto: Printscreen Pink

"Oliver nikada nije krio da je sa Arkanom bio veliki prijatelj, još iz rane mladosti. Kada je počeo rat u Hrvatskoj, zajedno sa Tonijem Montanom pristupio je "Tigrovima", ali nikad nije ratovao, već je, prema tvrdnji brojnih svedoka, obavljao dužnost intendanta - bio je zadužen za nabavku cigareta i ostalih potrepština", ispričao je ranije sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

Inače, Oliver Mandić je čovek koji je upoznao Željka i Cecu Ražnatović. Oni su se prvi put sreli 11. oktobra 1993, u restoranu "Erdut".

Pored Cece, Oliver je tog dana u Erdut doveo i Džeja Ramadanovskog, da pevaju na proslavi Srpske dobrovoljačke garde.

Ceca i Arkan znali su jedno za drugo samo iz novina i iz tračeva, od kojih je najpoznatiji bio da je Arkan ošišao Cecu, jer je u inostranstvu pevala muslimanima. Svetlana, tada Veličković, upravo zbog toga poželela je da upozna Željka Ražnatovića.

"Kada nas je Oliver upoznao, Željko je rekao: 'Uspeo sam da upoznam devojku koju, kažu, šišam već godinama!' Ostavio je na mene snažan utisak. Ušeprtljala sam se", opisala je Ceca jednom prilikom početak ljubavi izmedju nje i Željka, a ona i Oliver i danas su veliki prijatelji.

Svetlana Ceca Ražnatović, Željko Ražnatović Arkan
foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/S.M.

Bonus video:

00:12

Ceca na pustom ostrvu: Pevačica prošetala atribute na Maldivima, nema ni trunku Šminke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track