OVO JE KUĆA U UBU LEGENDARNOG DŽAJE! Visoka KAMENA ograda, zelene ŽALUZINE, a ovo mesto odredilo mu je SUDBINU
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

legenda srpskog fudbala

OVO JE KUĆA U UBU LEGENDARNOG DŽAJE! Visoka KAMENA ograda, zelene ŽALUZINE, a ovo mesto odredilo mu je SUDBINU

Stars -

Dragan Džajić Džaja, sigurno jedan od najbolji igrač u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, rođen je u Ubu, a njegova rodna kuća nalazi se baš preko puta stadiona gde je legendarni fudbaler napravio prve korake i počeo da daje golove.

Kuću je Džaja renovirao, ali po svemu sudeći, niko ne živi u njoj jer su na Vaskrs svi prozori zatvoreni i roletne spuštene.

Džaja, kuća, Ub
foto: Kurir

Kuća mu se nalazi nedaleko od puta deonice Pambukovica - Novaci, koja je na regionalnom pravcu Ub - Šabac, a nedavno je renovirana i asfaltinara.

Stadion u Ubu od 2017. zvanično nosi ime legendarnog fudbalera Crvene zvezde. Džajić je u istom danu tada doživeo dvostruku radost - stadion u Ubu je poneo njegovo ime, a on je postao deda.

"Desile su mi se mnoge lepe stvari u životu, u fudbalu pogotovo, u Crvenoj zvezdi, u dresu reprezentacije Jugoslavije... A posebno ću pamtiti i ovaj dan, jer mi je ćerka donela bebu na svet. Mnogo sam srećan", izjavio je u rodnom Ubu Dragan Džajić.

Džaja, kuća, Ub
foto: Kurir

Dragan Džajić (1946) je treća "Zvezdina zvezda", njen najbolji igrač, reprezentativac Jugoslavije, kapiten, sportski direktor i predsednik iz vremena Zvezdinih najvećih uspeha, kada su crveno-beli u Bariju osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, a potom i svetskog klupskog prvaka u Japanu.

Džajić je igrao i za reprezentaciju sveta zajedno sa Peleom iz Brazila i Euzebijom iz Portugala.

Džaja, kuća, Ub
foto: Kurir

kurir.rs

Bonus video:

03:10

VID JE SADA U UZRASTU KADA MU JE MAMA JAKO VAŽNA, A MENI TO PRIJA Dragana Džajić otkrila ko čuva naslednika dok je ona u izlasku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track