ZBOG TEŠKE BOLESTI NE MOŽE DA HODA, ALI NE ODUSTAJE! Hrvatska pevačica posle 7 godina uporne BORBE napravila PRVE KORAKE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

s bolešću se ne bori, nego je pobeđuje.

ZBOG TEŠKE BOLESTI NE MOŽE DA HODA, ALI NE ODUSTAJE! Hrvatska pevačica posle 7 godina uporne BORBE napravila PRVE KORAKE! (VIDEO)

Stars -

Poslednjih sedam godina osećala sam se zarobljeno u svom telu. Zamrznuto i ukočeno. Hodala sam naslanjajući se na zidove, kaže hrvatska pevačica, bivša manekenka i književnica Anđa Marić (45), koja je ovih dana napravila prve samostalne korake. Anđa ima multipla sklerozu, ali s bolešću se ne bori, nego je pobeđuje.

Anđa Marić
foto: Printsceen/Instagram

- Ovi koraci su moja pobeda. Konstantno pobeđujem život. Ljudi znaju "borba" i to zvuči teško i svima je muka, a kad kažeš 'opet sam danas uspela iznad svojih ograničenja', onda je to lagano i privlačno - kaže pevačica.

Još nedavno joj je noćna mora bila po noći otići do toaleta, a uz pomoć thalassotherapije u Opatiji, uspela da hoda bez štake.

- Osećam se sigurno i stabilno u svom telu. Presrećna sam. Totalno neko drugo stanje svesti. Rekli su mi da moram da zaboravim sve i da učim ponovno da hodam. Sad hodam kao beba, raširenih nogu se gegam, ali poput beba, i ja ću uskoro skroz prohodati - srećna je Anđa.

- Super izgledam, super se osećam, nije mi lako, ali nikome nije lako. Patnja je deo života koji moramo prihvatiti sa svim aspektima. Užasno sam ponosna na sebe jer nikad nisam odustala. Sama sam sebi najbolji prijatelj, trener, motivator, navijačica... Moja najbolja prijateljica je u mom ogledalu, nikad nije odustala. Nisam stalno srećna, ali svaki dan otvorim oči i odaberem biti sretna.

Muzika je lek, rekli su joj terapeuti, a Anđi uskoro izlazi novi singl. Na povratak na muziku nagovorila ju je prijateljica Kortni iz Meksika. Onde je, u jednom restoranu, zapevala prvi put nakon 11 godina. Nije ustajala, sedila je za svojim stolom i pevala glasno, samo nekoliko stolova udaljena od muzilara.

Anđa Marić
foto: Printsceen/Instagram

Osim snimanja pesama, Anđa priprema knjigu “365”, a iza nje su tri knjige za decu. Ima dva izdanja “Afre”, “Tajnu zmajskog mosta” i “Rigo i Janči”, koje djeca sa zanimanjem čitaju. Obraća se mlađoj populaciji jer je i ona kao dete obožavala knjige.

Njezin 18-godišnji sin Gašper ne pokazuje želju da uđe u muzičke vode, zanima ga produkcija. S Gašperovim ocem Primožem danas je u vrlo lepim odnosima.

Anđa Marić
foto: Printsceen/Instagram

kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track