SRPSKI STRUČNJAK ZA SAOBRAĆAJ O DARKOVOM BAHATOM ISPADU ZA VOLANOM: Lazić mora na odvikavanje od alkohola i droge!
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

LEČENJE

SRPSKI STRUČNJAK ZA SAOBRAĆAJ O DARKOVOM BAHATOM ISPADU ZA VOLANOM: Lazić mora na odvikavanje od alkohola i droge!

Stars -

Darko Lazić priveden je u sredu ujutru na auto-putu kod Sava centra, kada ga je zaustavio presretač jer je na mestu na kome je ograničenje 80, vozio 117 kilometara na sat.

Darko Lazić
foto: Shutterstock, Zorana Jevtić

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović za Kurir kaže da postoji mogućnost da sud naloži Darku obavezno lečenje, odnosno odvikavanje od alkohola i droge.

Damir Okanović
foto: Dragana Udovičić

- Darka Lazića ne možemo da osuđujemo unapred. Koliko sam ja razumeo, njemu se ovo stavlja na teret, a sud je taj koji u postupku utvrđuje da li je on odgovoran za taj prekršaj ili nije. Ono što treba istaći je da Prekršajni sud ima na raspolaganju i takozvanu zaštitnu meru obaveznog lečenja i odvikavanja od psihoaktivnih supstanci, ukoliko je prekršaj izvršen pod dejstvom alkohola i ukoliko činjenice ukazuju na to da je okrivljeni sklon vršenju prekršaja pod dejstvom alkohola - kaže Okanović i dodaje:

- Ukoliko sud nađe da je odgovoran, može mu se izreći i zatvorska kazna, jer je za prekršaj koji mu se stavlja na teret predviđena i mogućnost izricanja zatvorske kazne, i tu mislim pre svega na vožnju i pored toga što je licu već oduzeta vozačka dozvola i na vožnju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a što se tiče brzine, tu nije predviđena zatvorska kazna. Na kraju bih samo dodao da zbog ovih prekršaja u našem zakonu zasad ne postoji mogućnost trajnog oduzimanja vozačke dozvole.

Darko Lazić
foto: Shutterstock, Vladimir Šporčić, Damir Dervišagić

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:35

GDE JE BIO DARKO LAZIĆ PRE PRIVOĐENJA ZBOG DIVLJANJA NA AUTO-PUTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track