MARINA TUCAKOVIĆ NAPISALA IGORU STAROVIĆU POSLEDNJU PESMU: Pevač zadnje mesece života proveo u studiju, nije dočekao da je OBJAVI
Foto: Dragan Kadić

TUGA

MARINA TUCAKOVIĆ NAPISALA IGORU STAROVIĆU POSLEDNJU PESMU: Pevač zadnje mesece života proveo u studiju, nije dočekao da je OBJAVI

Stars -

Pevač grupe Divlji kesten Igor Starović poslednje mesece života proveo je u studiju radeći na novoj pesmi, koja ga je oduševila, a za koju je tekst napisala hitmejkerka Marina Tucaković.

Numeru u koju je pretočio svu svoju tugu uspeo je da snimi pre odlaska u bolnicu, ali, nažalost, nije dočekao da čuje povratnu reakciju publike jer pesma nije ugledala svetlost dana.

Igor Starović
foto: Dragan Kadić

- Igor je mesecima govorio da želi da izda album i snimi pesme kakve je radio devedesetih godina. Često je odlazio u studio, čitao tekstove, ali jedan ga je posebno oduševio. Reč je o pesmi "Sarajlija", koju je napisala čuvena Marina Tucaković. Muziku je radio Aleksandar Radulović Futa i gitarista Ivan Milošević i Igoru je od starta sve bilo baš po meri. Ta setna emocija mu je prijala i čim ju je prvi put zapevao, znao je da je pisana za njega - kaže izvor blizak preminulom pevaču za Republika.rs i dodaje:

- Pesma je prvobitno pisana za jednu predstavu, ali taj plan ipak nije ostvaren. Sudbinski je došla u Igorove ruke, ali i on nije dočekao da je objavi, bolest ga je odnela. Sve emocije i tugu je izlio u tu numeru, dopao mu se svaki sekund pesme. Čim je snimio, pustio je najbližim ljudima da čuju, s entuzijazmom je čekao da vidi reakciju publike... Imao je velike planove.

Marina Tucaković
foto: Damir Dervišagić

Tim povodom oglasila se pevačica Zorana Pavić koja je otkrila da je ona među nekoliko odabranih koji su imali priliku da čuju pesmu "Sarajlija".

- Divna je pesma, zaista predivna, nikada nigde nije objavljena. Marina je radila tekst, Futa i Ivan su napisali muziku, koju je upravo Ivan i svirao - otkriva Zorana.

Denser Ivan Gavrilović prisetio se perioda kada je sa Starovićem bio veoma blizak, pa otkrio da nikada neće zaboraviti uspomene koje su zajedno stekli.

- Zadnjih nekoliko godina nismo bili u kontaktu, ali devedesetih smo bili mnogo vezani. Nastupali smo zajedno po diskotekama, putovali. Divlji kesten je bio grupa koja se na svoj, poseban način borila da bude aktuelna. On je imao tako dobar glas, bio je baš onako jaka osoba. Bili smo pravi prijatelji. Igor je završio arheologiju, bio je veoma obrazovan i muziku je smatrao umetnošću - ističe pevač.

Igor Starović
foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Republika,rs

Bonus video:

02:52

Laća se prisetio poslednjeg susreta sa Marinom Tucaković: OTKRIO ŠTA MU NAJVIŠE NEDOSTAJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja