TRADICIJA DUGA 60 GODINA SE NASTAVLJA U GUČI: Estradni savez apeluje da se poštuju odredbe kolektivnog ugovora
Foto: RINA

saopštenje

TRADICIJA DUGA 60 GODINA SE NASTAVLJA U GUČI: Estradni savez apeluje da se poštuju odredbe kolektivnog ugovora

Stars -

Samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije i Unija poslodavaca Srbije u cilju doprinosa promociji predstojećem 61. Saboru trubača u Guči čestita organizatoru, opštini Lučani, na čuvanju tradicije duge 60 godina.

Guča, Dragačevo i Srbija su već niz decenija prepoznate kao jedinstveno mesto održavanja najvećeg festivala u svetu koji neguje tradicionalne vrednosti - muziku, pesme, igru, nošnju i iznad svega zvuk trube koja na najbolji način izražava duh našeg naroda.

Pozivamo sve izvođače i poslodavce, koji će svojim učešćem doprineti da posetioci ovogodišnjeg Sabora trubača ponesu najlepše utiske, da međusobno sarađuju, predstave sebe u najlepšem svetlu i dosledno poštuju odredbe Posebnog kolektivnog ugovora o radnom angažovanju estradno - muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu.

Podsećamo da su svi poslodavci iz oblasti ugostiteljstva u obavezi da zaključe ugovor sa izvođačima koji poseduju uverenje ili potvrdu izdatu od strane udruženja ili organizacije čija je reprezentativnost utvrđena u skladu sa Zakonom o radu i Zakonom o kulturi.

Guča
foto: RINA

Kurir.rs

Bonus video:

01:58

Nada Topcagic SEMUS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track